Serie

Skribent

Patrik Jonsson

17 september 2013 | 01:30

Även "The Walking Dead" får en spin-off

Det verkar sannerligen som att det råder lite kaos nu hos kabelkanalen AMC då deras två trogna gamla tjänare "Breaking Bad" och "Mad Men" snart blott är historia.

För drygt en vecka sedan avslöjade kanalen att de gått vidare med spin-offen av "Breaking Bad" (som tilldelats titeln "Better Call Saul") och bara några dagar sedan kastade de ytterligare en spin-off i våra ansikten. Denna gång var det nyheten om att även deras megasuccé "The Walking Dead" skulle expanderas. 2015 är dess preliminära premiärår och både seriens skaparen Robert Kirkman och dess producent, Gale Anne Hurd, finns ombord.

Fans må jubla, men jag tror att då de flesta av dem lugnat ned sig något av själva nyhetens bomb, kanske det inte känns helt hundra ändå? Jag menar, behövs verkligen dessa två spin-offs? Ja onekligen behövs de för AMC (i alla fall tror de det själva), men vore det inte bättre för oss tittare ifall de till exempel förbättrade själva serien "The Walking Dead" istället, gjorde den ännu tajtare och mer påkostad?

Nåväl, vissa av er lär hålla med mig och andra inte, men en sak som är säker är då, som sagt, att det verkar infinna sig en väldigt panikartat stämning hos AMC just nu. Inte endast "Breaking Bad" och "Mad Men" försvinner från deras scheman inom det närmsta, de valde ju även att döda "The Killing" för lite över en vecka sedan.

Tre serier försvinner alltså och dessutom går dessvärre deras senaste snutdrama "Low Winter Sun" inget vidare. Vilket är synd, en riktigt bra serie jag tycker att ni ska kolla in, ja apropå allt och inget. Så potentiellt är det hela fyra serier kanalen måste täppa till hålen efter och det lär inte bli någon barnlek.

Ifall svaret är en massa spin-offs återstår att se, jag är ytterst tveksam, men nu blir det verkligen upp till kanalen att leva upp till det som AMC i folkmun många gånger blivit kallat, nämligen "det nya HBO". Jag önskar dem självfallet lycka till och vem vet, nästa vecka kanske de drämmer till med nyheten om att de tänker satsa på "Mad Men: Miami", givetvis förkortat "MMM", sug på den karamellen!

| 17 september 2013 01:30 |