Film

Skribent

Jonatan Blomberg

22 januari 2023 | 18:50

"Avatar: The Way of Water" spelar in hisnande 2 miljarder dollar

Det var väntat - men nu kan James Cameron äntligen korka upp champagnen. "Avatar: The Way of Water"  har precis spelat in otroliga 2 miljarder dollar i i biljettintäkter världen över.
Variety rapporterar att James Camerons "Avatar: The Way of Water" har lyckats kliva över 2 miljarder dollar i biljettintäkter, en gräns som endast fem filmer klarat av tidigare. 
 
För Cameron är det dessutom särskilt imponerande att det nu innebär att totalt tre av de sex filmerna som lyckats spela in över 2 miljarder dollar globalt på bio, kommer från honom. Utöver "Avatar: The Way of Water" så finner vi även Camerons första "Avatar"-film (2009) i den absoluta toppen samt "Titanic" (1997) på plats tre. 
 
Efter att ha låtit oss först lära känna den nya planeten Pandora och Omaticaya-klanen under den första "Avatar"-filmen, tog "Avtar: The Way of Water" oss till vattenfolket och Metkayina-klanen istället. Cameron har avslöjat att den tredje filmen kommer att fokusera på en kultur som har med eld att göra:
 
- Eld har en viktig symbolisk betydelse i filmerna och det finns en kultur som kretsar specifikt kring det konceptet för Avatar 3, men jag vill inte avslöja för mycket, berättade han i ett uttalande i Deadline.
 
 

Läs också: ”Avatar 2” går med vinst, så var beredd på många fler

| 22 januari 2023 18:50 |