Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 januari 2023 | 10:50

”Avatar 2” går med vinst, så var beredd på många fler

Klart för nya uppföljare: "Nu vet jag vad jag ska göra de kommande sex, sju åren" säger James Cameron.
Ingen är väl förvånad att "Avatar: The Way of Water" lockar en enorm biopublik. Men ingen är heller mer lättad än James Cameron själv för det var aldrig solklart att publikens intresse skulle återfinna sig efter 13 år. Vi har väntat länge på den här uppföljaren - men den levererar, och har redan spelat in över 1,5 miljarder dollar på bara några veckor.
 
Ni kanske minns hur Cameron sade att den påkostade äventyrsfilmen skulle behöva dra in snormycket pengar innan den går med vinst? Och att uppföljarnas öde hängde på det?
 
Nu har det hänt, och vi kan alltså räkna med att "Avatar 3" följs av både en 4:a och en 5:a. Det lovar regissören i en ny poddintervju:
 
- Det verkar som att filmen har ett momentum och kommer lätt passera break-even-gränsen inom några dagar. Så jag kommer inte undan, jag måste göra de andra uppföljarna. Nu vet jag vad jag ska göra de kommande 6-7 åren.
 
 
Enligt Hollywood Reporter ska han snart träffa Disney för att diskutera planen för "Avatar 3", som redan är inspelad. Vidare finns det manus till "Avatar 4" och "Avatar 5", där planen är återigen att spela in båda filmerna samtidigt.
 
- Vi har påbörjat en franchise nu. Vi har påbörjat en saga som kan utspela sig över flera filmer, säger Cameron.
 
"Avatar: The Way of Water" kan ha kostat så mycket som 400 miljoner dollar att producera och ytterligare 200 miljoner att marknadsföra, enligt källor.
 
Nu väntar vi med spänning på "Avatar 3" som fortsätter på äventyren på Pandora julen 2024.
| 7 januari 2023 10:50 |