Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 december 2022 | 12:30

"Avatar: The Way of Water" har redan dragit in 1 miljard dollar på bio

Den tredje filmen från 2022 att nå den magiska gränsen.
De blå utomjordingarna från planeten Pandora har återigen prickat in en massiv biosuccé. Efter bara två veckor på bio är James Camerons blockbuster uppe i biljettintäkter på 1 miljard dollar världen över. Den nådde den magiska gränsen under tisdagen, skriver Deadline.
 
Miljardstrecket är en milstolpe som är få förunnad. Genom tiderna har strax över 50 filmer nått så höga intäkter. I år är det "Top Gun: Maverick" (1,49 miljarder) och "Jurassic World: Dominion" (1,001 miljarder) som fått ansluta sig till miljardklubben.
 
Men Cameron behöver fortsätta dra in stålar om hans påkostade drömprojekt ska gå runt. Första "Avatar" från 2009 tjänade ihop hela 2,9 miljarder dollar på bio, och är tidernas mest inkomstbringande film. Regissörens förhoppning är att uppföljaren ska nå åtminstone över 2 miljarder - även den behöver bli en av tidernas största biofilmer för att gå med vinst.
 
"Avatar 2" tar oss tillbaka till den vackra planeten där familjefriden än en gång störs av inkräktare från Jorden. Jake Sully behöver skydda nära och kära samtidigt som Na'vi-folket slår tillbaka för att rädda sina hem. Kritiker och publik har hyllat filmens tekniska framsteg och det visuella spektaklet, och även om själva storyn är något tunn så verkar det inte stoppa denna jugernaut från att toppa biolistorna än på ett tag.
 
En tredje "Avatar"-film släpps i december 2024, och det finns planer på åtminstone två till innan James Cameron är färdig med historien.
 
Vad tyckte ni om "Avatar 2"? Kommentera gärna.
| 28 december 2022 12:30 |