Film

Skribent

Thomas Linnaeus

6 oktober 2022 | 19:45

Trots att "Avatar 2" inte är ute - "Avatar 4" har redan börjat spelas in

Producenten bakom “Avatar”-filmerna, Jon Landau, har avslöjat i en ny intervju att inspelningen av fjärde filmen redan påbörjats.
Trots att “Avatar: The Way of Water” tagit flera år att göra, har det varit känt länge att serien kommer få en mängd uppföljare. Under ett event för den kommande filmen har seriens producent, Jon Landau, uttalat sig om “Avatar”-filmernas framtid, rapporterar Variety.
 
- Vi har slutfört det mesta av den första delen av “Avatar 4” och det fanns logistiska skäl till att vi behövde göra det. Vi har designat det mesta av filmen men vi har faktiskt inte filmat allt - bara första akten.
 
Landau fortsätter, och säger att varje del i serien kommer att utforska nya delar av planeten Pandora:
 
- Med varje uppföljare kommer vi att introducera publiken för nya kulturer och nya ekosystem. Men vi lämnar inte de kulturer vi har mött bakom oss.
 
 
Producenten drar även kopplingar till vår egen värld när han pratar om kommande “Avatar: The Way of Water”:
 
- Som filmskapare har vi ett ansvar att använda vår konstform för att utmana människor att se saker annorlunda. Och science fiction ger oss möjligheten att vara en metafor för den värld vi lever i utan att predika om det. För om du predikar når du bara de som redan är omvända.
 
“Avatar: The Way of Water” har premiär i Sverige den 14 december.
| 6 oktober 2022 19:45 |