Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 januari 2019 | 08:00

”Avatar 4” har ännu inte fått grönt ljus

James Camerons storslagna planer sträcker sig ända till ”Avatar 5” - men Fox och Disney vill avvakta.
Trots att ”Avatar 2” och ”Avatar 3” redan är färdiginspelade, väntar de två följande filmerna ännu på att få grönt ljus.

James Cameron har skrivit både ”Avatar 4” och ”Avatar 5”, men 20th Century Fox har avvaktat för att se hur de första två uppföljarna tas emot. Vilket låter vettigt, med tanke på att snordyra uppföljare är inget man kastar sig in i bara sådär.

Snart ligger beslutet i Disneys händer, då studion förväntas köpa upp Fox i slutet av månaden.

CinemaBlend spekulerar i att Disney kan ge de två sista filmerna grönt ljus tidigare - inte minst för att de har rättigheterna till att bygga välbesökta Avatar-världar i sina temaparker. Men för tillfället bekräftar Disney-chefen Bob Iger att 4:an och 5:an ännu inte har fått klartecken.
 
 
Regissören James Cameron har tidigare sagt att hans uppföljare till megasuccén ”Avatar” kommer att kretsa kring Jake Sully och hans familj på planeten Pandora:

- Familjen Sully står i fokus för varje film. Varje uppföljare är sin egna fristående film. Varje historia är avslutad… Men när man ser helheten, kommer resan genom alla fyra filmerna skapa en ännu större och sammankopplad episk saga för biopubliken.
 
"Avatar 2" ryktas ha titeln "Avatar: The Way of Water" och siktar på biopremiär julen 2020.
| 9 januari 2019 08:00 |