Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 oktober 2018 | 07:00

Två "Avatar"-uppföljare är färdigfilmade

"Avatar 2" siktar på biopremiär vintern 2020.
Fans av James Camerons megasuccé "Avatar" har fått öva upp sitt tålamod genom åren. Det var ingen överraskning att regissören ville fortsätta på sin science fiction-saga, men de utlovade nya filmerna har gång på gång blivit framflyttade.

Nu är det dock inte långt kvar tills vi får åka tillbaka till planeten Pandora och möta det blå och naturglada Na'vi-folket på nytt. Två av totalt fyra uppföljare anges nämligen vara färdiga med sin inspelning.

Sigourney Weaver (som dog i första filmen) bekräftar i en intervju med Hollywood Reporter att hon har en ny roll, och att filmerna kommer ta oss till en undervattensvärld:

- Vi har just filmat klart tvåan och trean. Vi spelade in dem i LA och James har redan gått ut med att det blir en del scener under vatten. Så vi har lärt oss att fridyka, och gjorde många scener under vatten vilket var en utmaning men rätt häftigt.

Nu väntar det omfattande efterarbetet, för vi väntar oss inget annat av James Cameron och gänget än absolut banbrytande specialeffekter. Men först ska regissören filma del 4 och 5 i sin episka rymdsaga.

"Avatar 2" kommer gå upp på bio i december 2020, elva år efter originalfilmen.
| 30 oktober 2018 07:00 |