Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 december 2016 | 12:00

”Avatar 2” blir (förmodligen) inte klar till 2018

”Det är inte realistiskt”, säger Sigourney Weaver.
James Cameron har lovat oss en mängd uppföljare till ”Avatar”, succéfilmen från 2009 som krossade alla rekord. Men kanske har han helt enkelt tagit sig vatten över huvudet? 

Vi har tidigare hört att ”Avatar 2” skulle bli klar till 2014, därefter 2015, sen 2016, och 2017… Man börjar ana en trend. 

Bara för ett par veckor sedan spikade 20th Century Fox ett premiärdatum i december 2018 för en ”hemlig” film från James Camerons produktionsbolag, och det verkade bekräfta vad många hoppats på: en ny ”Avatar”-film vintern 2018.

Men håll inte tummarna för mirakel, säger Sigourney Weaver som återvänder i rollen som Dr. Grace Augustine.

- Vi har inte börjat än, så jag vet inte hur realistiskt det datumet är. Men jag tror det blir väldigt spännande. Jag har läst tre av de fyra manusen, och de är till och med mer spektakulära än det första.

Ja, det är inte bara en film som ska spelas in. Camerons stora planer sträcker sig över fyra uppföljare som - naturligtvis - ska filmas alla på samma gång. Ett jätteprojekt som knappast lämnar mycket tid till klippning och specialeffekter för att ha ”Avatar 2” klar för premiär redan om två år. 

Säg aldrig aldrig, men vi blir inte förvånade om återbesöket till Pandora dröjer ytterligare.

| 9 december 2016 12:00 |