Serie

Skribent

MovieZine

30 januari 2020 | 13:00

"Åtta månader" blir tv-serie

C More och TV4 utvecklar den politiska thrillerserien "Åtta månader", baserad på Magnus Montelius roman. Jens Jonsson är ombord som regissör och Erik Ahrnbom skriver manus.
Boken "Åtta månader", skriven av Magnus Montelius, gavs ut 2019 och blev snabbt kritikerrosad.

Nu har C More och TV4 planer på att göra tv-serie av den hyllade boken och har gått in i utveckling av serien med produktionsbolaget Anagram Sverige. Det offentliggjordes under Göteborg Film Festivals TV Drama Vision.

- "Åtta månader" har allt man älskar i en stark thriller; gripande karaktärer som man kastas mellan att fullkomligt lita på och sedan plötsligt misstro, hög spänning, stora hemligheter och en inblick i rum vi inte vanligtvis har tillgång till, säger Elin Kvist, utvecklingschef på C More och TV4, i ett pressmeddelande.

"Åtta månader" handlar om journalisten Nina Wedén som avslöjar Sveriges utrikesminister som sexköpare. När en ny utrikesminister tar plats i regeringen – Jacob Weiss – utser han Nina till sin pressekreterare. Runt Weiss cirkulerar såväl rykten som tvivelaktiga medarbetare, och Nina tvingas ifrågasätta vem det egentligen är som styr i maktens korridorer.

Samtidigt börjar den politiska konsulten Max Boije utreda Weiss förflutna och upptäcker ett åtta månader långt, oförklarligt, tomrum i hans CV. När en av Max källor hittas mördad i Riddarfjärden, börjar han misstänka att han har kommit för nära en hemlighet som någon är redo att döda för att skydda.

Serien skrivs av Erik Ahrnbom som tidigare har arbetat med bland annat "Bron", "Stockholm Stories" och "Arne Dahl". Jens Jonsson, som tidigare regisserat "Fartblinda" och tv-serien "Jägarna" sitter i registolen.
| 30 januari 2020 13:00 |