Spel

Skribent

Viktor Eriksson

7 november 2023 | 21:30

"Assassin’s Creed"-utgivaren säger upp över hundra anställda

Detta är inte första gången som Ubisoft säger upp personal i år.
Spelföretaget Ubisoft, kända för spelserier som “Assassin’s Creed” och “Far Cry”, meddelar nu att de säger upp 124 anställda, rapporterar IGN. Den franska spelutgivaren säger att de gör uppsägningarna för att “strömlinjeforma våra verksamheter och stärka vår kollektiva effektivitet”.
 
“Det här är inte ett beslut vi tar lätt på och vi kommer att ge omfattande stöd till våra kollegor som kommer lämna Ubisoft under den här övergången”, skriver företaget i ett uttalande och fortsätter.
 
“Vi vill också ge vår stora tacksamhet och respekt till dessa anställdas många bidrag till företaget. Den här rekonstruktionen påverkar inte våra produktionsteam.”
 
Framförallt är det Ubisofts utvecklingsstudios i Kanada som drabbas med totalt 98 uppsägningar. Detta motsvarar två procent av företagets personalstyrka i landet. Enligt Ubisoft ska uppsägningarna drabba administrativa affärstjänster och it-team.
 
Detta är inte första gången som Ubisoft säger upp personal i år. Tidigare stängde företaget sin mobilstudio Ubisoft London och sa upp personal inom sin kundtjänst. Företaget har också lagt ner flera projekt de senaste två åren.
| 7 november 2023 21:30 |