Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 februari 2016 | 20:30

”Assassin’s Creed 2” planeras redan

Matias Varela tror på storfilmen: ”Jag tror den blir häftig.”
Häromveckan avslutades inspelningen av ”Assassin’s Creed”, där svenske Matias Varela har en roll. Ska den lyckas vända en envis trend av spelfilmatiseringar som floppar?

- Det är det jag hoppas på! Jag tror det blir en häftig film, säger Varela till MovieZine.

- I år släpps ju två jättestora tv-spelssagor, både ”Assassin’s Creed” och ”World of Warcraft” blir film. Jag kan inte tala för ”Warcraft”, men hos oss är det riktiga konstnärer som ligger bakom, inget b-gäng. Michael Fassbender och Marion Cotillard är filmstjärnor som inte bara är kommersiellt gångbara utan också har ett konstnärligt patos. De tackar inte ja till vad som helst. Och när de tackade ja till ”Assassin’s Creed” så kände jag mig också trygg.Michael Fassbender spelar huvudrollen som Callum Lynch, som får utforska sin förfader Aguilars minnen. Flera århundraden tidigare måste han nu lära sig en lönnmördares färdigheter. Vem Matias Varela spelar är ännu inte känt, och han är hemlighetsfull när vi frågar honom.

- Jag vet inte vad jag får säga i ärlighetens namn. Men det var ett otroligt privilegium att få vara med i en sådan film. Det är fantastiskt att få jobba med väldigt duktiga människor. Och hur feta är inte spelen? När man spelar spelen så känner man verkligen hur de skulle kunna bli film. De är väldigt visuella.

I helgen väntar biopremiär av actionfilmen ”Point Break” (den pratar vi mer om i en längre intervju som publiceras snart). Och efter några månaders pappaledighet kan det bli tal om en ”Assassin’s Creed 2”, avslöjar Varela:

- Förutsatt att filmen inte blir en ekonomisk katastrof, så ska vi göra en tvåa. 

"Assassin's Creed" går upp på bio den 21 december i år.
| 3 februari 2016 20:30 |