Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 maj 2023 | 11:30

Arnold Schwarzenegger om sin mest underskattade film: "Slaktades på förhand"

Actionkomedin från 1993 blev oförtjänt sågad, enligt skådespelaren.
Alla har sina favoritfilmer med Arnold Schwarzenegger, som slog igenom stort under 80-talet med en rad hårda roller. Musklerna och hans österrikiska accent gjorde Arnie till en unik skådis i actiongenren.
 
Emellanåt har han också fått prova på mer komiska roller, som i "Den siste actionhjälten" från 1993 - som lät honom driva med sin image. Filmen är enligt honom den mest underskattade i hans karriär.
 
- Filmen slaktades innan någon hade sett den. Det var bokstavligen en politisk attack eftersom jag stöttade Bush, men Bill Clinton vann, säger Arnold till THR.
 
- "Den siste actionhjälten" var toppen - den var inte fantastisk men den var underskattad. Nu är det mer och mer folk som ser den och säger "jag älskar den här filmen". Jag får fortfarande checkarna för den, så jag vet att det är sant. Den drog in pengar - det är det viktiga för mig. För det kallas ju show business, eller hur?
 
 
I "Den siste actionhjälten" följer vi en tonårig pojke som älskar Schwarzenegger och hans film-franchise "Jack Slater". En magisk biobiljett tar honom genom bioduken och in i filmens värld. Schwarzenegger spelar både en överdriven actionhjälte men också en version av sig själv.
 
Och vadå "underskattad"? För undertecknad är detta en stor barndomsfavorit och en härlig parodi med glimten i ögat. "Ett varmt kärleksbrev till actiongenren" som vår recensent skrev häromåret.
 
 
I samma intervju med Hollywood Reporter avslöjar Schwarzenegger att han är "färdig med Terminator-rollen". Men också övertygad om att hans populära franchise kommer att fortsätta utan honom.
| 18 maj 2023 11:30 |