Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2023 | 14:45

Arnold Schwarzenegger är färdig med Terminator för gott

Men han tror fortfarande att filmserien har en framtid - utan honom.
Arnold Schwarzenegger tror på fler Terminator-filmer. Men de får klara sig utan honom.
 
I en stor intervju med Hollywood Reporter nämns såklart hans stora genombrottsroll - James Camerons vassa ”The Terminator” (1984) som följdes av den fantastiska uppföljaren ”Terminator 2: Domedagen” (1991)… och en drös filmer till. Nu känner han sig färdig med rollen.
 
- Filmserien är inte över. Men jag är klar. Jag fattade budskapet klart och tydligt, att världen vill gå vidare med en annan riktning när det kommer till ”Terminator”. Någon måste bara komma på en bra idé, säger Arnold.
 
- ”The Terminator” var enormt viktig för min framgång så jag kommer alltid minnas den väl. De första tre filmerna var fantastiska. Nummer fyra (”Terminator: Salvation”) var jag inte med i eftersom jag var guvernör. Nummer fem (”Terminator: Genisys”) och sex (”Terminator: Dark Fate”) lyckades inte om du frågar mig. Vi visste det, eftersom de helt enkelt inte var välskrivna.
 
 
Schwarzenegger må vara färdig med sin mördar-cyborg, men inte med skådespeleriet.
 
Redan nästa vecka dyker han upp i sin första tv-serie - actionpackade spionkomedin ”Fubar” på Netflix. Den följs av dokumentärserien ”Arnold” som blickar tillbaka på hans långa karriär. Och vi väntar ännu på ”Kung Fury”-filmen där svenske regissören David Sandberg fått låna in Arnold för en roll som USA:s president.
| 17 maj 2023 14:45 |