Film

Skribent

Viktor Eriksson

18 januari 2024 | 18:15

Arnold Schwarzenegger häktad på flygplats i München

Hade inte deklarerat lyxklocka som han sa skulle auktioneras ut för välgörenhet.
Arnold Schwarzenegger blev under onsdagen häktad i cirka tre timmar på Münchens flygplats i Tyskland. Detta på grund av att skådespelaren och politikern inte hade deklarerat att han hade med sig en Audemars Piguet-klocka värd 30 000 dollar, motsvarande cirka 314 520 kronor.
 
Enligt den tyska tabloiden Bild, via Time, ska en talesperson för tullen sagt att klockan borde registrerats eftersom det är en import som det ska betalas skatt på. Enligt uppgifter till tabloiden ska Schwarzenegger sagt till tulltjänstemännen att han planerade att auktionera ut klockan till förmån för välgörenhet via Scharwenegger Climate Initiative och att han var på väg till ett event i Kitzbühel, Österrike.
 
Den tyska tullen beslutade likväl att Scharwenegger skulle betala böter och skatt motsvarande 38 000 dollar, eller över 398 000 kronor. En talesperson för den tyska tullen sa till AFP att “klockan kommer förmodligen behöva stanna kvar”.
 
– Det här är problemet som Tyskland lider av. Ni kan inte längre se skogen för träden, säger Arnold Schwarzenegger till Bild.
| 18 januari 2024 18:15 |