Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 maj 2015 | 12:00

Arnold närmar sig ny Conan-film

En åldrad barbar kan snart göra entré.
En ny Conan-film är, som det rapporterats om en längre tid nu, i görningen och den här gången blir det en återgång till rötterna. Filmen, som ännu inte fått grönt ljus, har ett färdigt manus att gå efter och enligt uppgift ska Arnold Schwarzenegger vara sugen på att reprisera rollen som den fruktade barbaren. Senast vi fick se Conan spelades han av "Game of Thrones"-bekantingen Jason Momoa i en inte helt lyckad adaption av regissören Marcus Nispel, men den episoden ska alltså helt ignoreras till förmån för en ny historia om original-Conan som nu av naturliga orsaker blivit en åldrad man. 

Den nya given heter "The Legend of Conan" och skrivs av en herre vid namn Chris Morgan som tidigare skrivit manus till en hel massa "Fast & Furious"-filmer.

Han säger såhär:

- Vår ton är en logisk förlängning av karaktären som etablerades i filmen från '82... men 30 år senare. När vi träffar honom igen har Conan varit många saker i sitt liv - en tjuv, en krigare, en pirat, en kung, en legend - och nu är han en äldre man. Tänk er "De skoningslösa" fast med en svärdssvingande barbar.

Morgan hintar också om att åtminstone tre karaktärer från de gamla filmerna kan komma att dyka upp igen i "The Legend of Conan".

Så vad krävs då för att vi ska få se Arnold spänna på sig skynket  igen? Jo, antagligen att sommarens "Terminator: Genisys" spelar in skapligt med pengar, så att producenterna ser att den gamle österrikaren fortfarande kan dra publik.


Vill du se mer från Conan?
| 26 maj 2015 12:00 |