Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 januari 2013 | 21:01

Arnold är tillbaka! (Men inte i Sverige)

Schwarzeneggers fans går miste om "The Last Stand" på bio, rasar på Facebook.

I helgen gör actionikonen Arnold Schwarzenegger, 65, sin efterlängtade comeback på stora duken. "The Last Stand" är första filmen sedan "Terminator 3" för tio år sen, som han bär upp helt på sina breda axlar. Men biopremiären når aldrig Sverige, vilket har fått fansen att rasa:

"Vi är kritiska till Nordisk films beslut att inte visa "The Last Stand" på Bio! Vi kräver ombeslut!" skriver grundarna bakom en nystartad Facebook-sida.

Även Nordisk Films sida har fyllts av frågor och kommentarer i stil med:

"Låter idiotiskt annars om inte Schwarzeneggers stora comeback visas. Sune i Grekland ska fanimej inte gå före."

Pia Grünler, ansvarig utgivare hos Nordisk Film som sitter på rättigheterna, är glad över fansens engagemang:

- Det är verkligen jätteroligt att det är ett sådant engagemang och intresse kring filmen "The Last Stand"! Jag hade förmånen att se en nästan färdig version av filmen strax innan jul och personligen jag tycker det är en riktigt underhållande och bra actionfilm och Arnold håller måttet!

Men det som stoppar Schwarzenegger är att biovåren redan är full med många och bra actionfilmer, menar Pia Grünler:

- Vår bedömning är att de som kommer att gå och köpa biobiljetter till "The Last Stand inte är tillräckligt många för att motiverar en biorelease av filmen. Det är i slutändan ett kommersiellt beslut.

Facebook-sidan Vi som vill se The Last Stand på bio har i skrivande stund strax över 200 medlemmar. Så det verkar som att Arnold och "The Last Stand" vänta på sin premiär på DVD och video-on-demand i juni eller juli.

| 17 januari 2013 21:01 |