Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 september 2023 | 13:45

Ari Aster avslöjar filmen han är mest stolt över

Och han rekommenderar att du ser den minst två gånger "ör att verkligen ta till dig alla lager.
Regissören Ari Aster blev snabbt en favorit hos skräckfans med sin mörka dramathriller "Hereditary", där Toni Collette briljerade i huvudrollen.
 
Han följde upp den med en tur till svenska skogar där en sekt gjorde livet surt för Florence Pugh. Skräckfilmen "Midsommar" blev mycket omtalad kring sin premiär 2019, och gjorde hela världen livrädd för svenska traditioner.
 
Asters senaste film släpptes i våras. "Beau is Afraid" med Joaquin Phoenix i huvudrollen har han själv beskrivits som en "mardrömskomedi". Filmen är Asters längsta - och tyvärr också hans minst framgångsrika, sett till kritikernas och publikens respons.
 
 
Men "Beau is Afraid" är också filmen han är mest stolt över, enligt en intervju med Empire:
 
- Det känns inte sunt att tänka på hur filmen har tagits emot. Men jag måste säga att det här är filmen jag är stoltast över. Det är mitt bästa filmskapande. Jag älskar filmen och jag hoppas att folk fortsätter att upptäcka den, säger regissören.
 
 
Han är medveten om att en del tittare har blivit förvirrade, men han hoppas att man isåfall ger Beau en chans till. Se om filmen och upptäck något nytt, menar Ari Aster.
 
- Jag vill att folk ska se om den. Det här är definitivt en film som vinner på att ses igen. Du vet inte riktigt vad den är förrän du sett hela. Jag misstänker att en andra titt kan ge dig en rik upplevelse på ett sätt som den första inte kan. Filmen är designad för att du ska kämpa. Och den byter skepnad en hel del.
 
"Beau is Afraid" finns nu att hyra på tjänster som Viaplay Store och SF Anytime.
 
 
Har du sett filmen? Är det Ari Asters bästa? Scrolla nedåt och lämna din åsikt i kommentarsrutan!
| 5 september 2023 13:45 |