Film

Skribent

Oskar Möller

23 januari 2023 | 13:30

Årets Razzienomineringar utsedda - de värsta av de värsta!

Oscars är på gång men innan dess är det dags för priset ingen vill ha - årets sämsta film, regi och huvudroll. Dramat "Blonde" dominerar bland 2023 års Razzienomineringar.
The Golden Raspberry Awards är regissörernas och skådisarnas årliga mardröm som kan bomba en hollywoodstjärnas självförtroende lika skoningslöst som Pearl Harbour. Men när mardrömmen väl inträffar - ja, då är det bäst att brösta det som de här stjärnorna gjorde.
 
Ja du Pinocchio... Man kan inte vinna över dem varenda gång.
 
Bland dem som hade självdistans och humor nog att ta emot sitt - inte så prestigefyllda - pris har vi namn som Halle Berry (vann för "Catwoman" 2005 och) som inte bara ställde sig upp på prispodiet utan även viftade med Oscarstatyetten hon hade vunnit året dessförinnan för "Monsters Ball" - väl spelat Halle, väl spelat.
 
Halle Berry mottog en Razzie för "Catwoman" på Golden Raspberry Awards 2005.
 
Den flerfaldigt nominerade Ben Affleck vann en Razzie för hela tre (!) roller 2004, tämligen usla "Gigli", "Daredevil" och "Paycheck". Talkshowvärden Larry King räckte över priset till Affleck i en livesändning varvid skådespelaren på "skämt" förstörde den. Ahhh, Razziepriset i sin gyllene era.
 
Nu är det andra tider - Affleck är en firad regissör och solid skådis och priset (liksom de mer seriösa priserna) har tappat lite i betydelse. Med det sagt - här är årets nomineringar för sämsta film och skådespeleri!
 
Håll det där jävla hallonet borta från mig, hörru! Jared Leto är trött på Morbius-backlash.
 
Föga förvånande återfinns den totalsågade Marvelfloppen "Morbius" i händelsernas centrum. En otrevlig vändning för vår svenske regissör Daniel Espinosa som även har det tvivelaktiga nöjet att nominernas för årets sämsta regi. Även Jared Leto - som nog bör hållas borta från serietidningbaserade filmer fick en sin släng av sleven för sin huvudroll.
 
Men årets största nomineringsvinnare (läs förlorare) är "Blonde", enligt The Hollywood Reporter. Det är den andra fiktionaliserade filmen om Marilyn Monroe som gjorts baserad på den hyllade romanen av Joyce Carol Oates med samma namn.
Razziejuryn verkar nästan personligt förnärmade när de beskriver filmen som "ett utforskande av Monroes exploatering...som utnyttjar stjärnan efter hennes död". Ouch! Det blev hela åtta nomineringar för "Blonde" som därmed kan vinna storslam vid årets prisgala med pris för bland annat "sämsta film", "värsta regi" och "värsta par på duken". Juryn går även hårt åt filmens regissör Andrew Dominik som de dömer som misogyn.
 
Andra filmer Razzyjuryn avskydde var mer väntade - Megan Fox bae Machine Gun Kelly (aka Colson Baker) fick en nominering för såväl sämsta film, regi och sämsta manliga huvudroll för sin stonerkomedi "Good Mourning", Disneys olycksaliga live action-filmatisering av "Pinocchio" som fick hela sex nomineringar (bland annat en för stackars Tom Hanks huvudroll som Gepetto) samt den allmänt hånade uppföljarna till den avskydda erotiska thrillern "365 days" (titlar - who cares!)

 

Nomineringar för sämsta film:

 
Nåd! Har stackars Marilyn inte genomlidit tillräckligt?
 
"Blonde"
"Pinocchio"(Disney)
"Good Mourning"
"The King’s Daughter"
"Morbius"
 

Nomineringar för sämsta regi:

 
Daniel, dude we have some bad news for you...
 
Judd Apatow - "The Bubble"
Colson Baker (aka Machine Gun Kelly) & Mod Sun - "Good Mourning"
Andrew Dominik - "Blonde"
Daniel Espinosa - "Morbius"
Robert Zemeckis - Disney’s "Pinocchio"
 

Nomineringar för sämsta manliga huvudroll:

 
Megan, suger jag verkligen så hårt? Machine Gun Kelly bör inte ge upp dagsjobbet riktigt än.
 
Colson Baker (aka Machine Gun Kelly) -"Good Mourning"
Pete Davidson (röst)
-"Marmaduke"
Tom Hanks (som Gepetto)
för Disney’s "Pinocchio"
Jared Leto
-"Morbius"
Sylvester Stallone
-"Samaritan"
 

Nomineringar för sämsta kvinnliga huvudroll:

 
När det gäller "Jurassic Park: Dominion" har Bryce Dallaw Howard en del annat att gråta för.
 
Ryan Kiera Armstrong - "Firestarter"
Bryce Dallas Howard  - "Jurassic Park: Dominion"
Diane Keaton - "Mack & Rita"
Kaya Scodelario - "The King’s Daughter"
Alicia Silverstone - "The Requin"
 
 

Läs även - här är vinnarna på årets Golden Globe Awards!

 
Vilken film tycker du förtjänar att vinna priset som årets sämsta? Vem har gjort bort sig i en huvudroll? Sound off in the comments below!
| 23 januari 2023 13:30 |