Film

Skribent

MovieZine

7 november 2016 | 15:00

Här är årets 6 nya julfilmer

Vill du ha din julunderhållning familjevänlig eller barnförbjuden? Vinterns nya biotitlar har något för alla smaker.
Ho! Ho! Ho! Julen närmar sig och det är därmed dags att börja baka lussekatter, inhandla årets glögg och damma av den gamla kartongen med dekorationer… Eller strunt i det och kolla in några bra julfilmer istället. Det finns förmodligen inget som sätter stämningen snabbare.

Årets skörd av filmer med jultema består av dubbade familjefilmer och amerikanska komedier, vilket är med andra ord precis som det brukar vara. Barnen har bland annat en ny Pettson & Findus-film att se fram emot, medan den äldre publiken får skratta åt Billy Bob Thornton som återvänder som filmhistoriens knäppaste tomte.

Saving Christmas (nu på dvd)
En familjekomedi från 2013 smygs idag ut på den svenska dvd-marknaden. Luke Perry spelar pappan till Kassie, tonårstjejen som tillsammans med vänner och hunden Scoot ordnar en insamling för välgörenhet. Men skurkar vill lägga vantarna på pengarna och julefriden är hotad. Inte att förväxla med Kirk Camerons ”Saving Christmas” som mycket väl kan vara tidernas sämsta julfilm… men något säger oss att du kan undvika den här också. 

Familjen Jul i Tomteland (biopremiär 11 november)
Dansk familjefilm med fantasyinslag. Familjen Jul (passande namn) får oväntat besök av tomtenissen Pixy. Men Hugo råkar ha sönder en magisk kula, och Pixy förlorar sin magi. För att lösa problemet måste de resa till Tomteland, där det finns en liten tomteby där alla tomtenissar bor. Men alla tomtenissar är inte hjälpsamma. Uppföljare till ”Familjen Jul” som gick direkt till video-on-demand förra hösten.

Bad Santa 2 (biopremiär 25 november)Vem minns inte kultkomedin från 2003, om en allt annat än glädjespridande varuhustomte? Fulltankad med billig whiskey, girighet och hat slår Willie återigen följe med sin arga kompanjon Marcus för att blåsa en välgörenhetsgala i Chicago under juletiden. Men han måste också dras med Thurman Merman, som nu har blivit en 21-årig man, och sin mor (spelad av Kathy Bates). Mark Waters (”Mean Girls”, ”Freaky Friday”) regisserar.

Pettson & Findus - Juligheter (biopremiär 25 november)
Tysk familjefilm efter Sven Nordqvists populära böcker. Två dagar före julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Snart har de ätit upp all mat och inte kan de ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är rädd att det inte kommer bli något julfirande, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin. Alla talar svenska.

Rädda Tomten (2 december)
Dansk animerad familjefilm. Julius är åtta år och bor på ett barnhem. De äldre killarna på barnhemmet tycker Julius är barnslig och de ger honom tjuvnyp när helst de kommer åt. Men så sker något märkligt och Julius hamnar helt plötsligt i en magisk vintrig parallellvärld med julbockar, marsipangrisar, julänglar och tomtenissar. 

Office Christmas Party (biopremiär 7 december)Stjärnspäckad komedi med Jennifer Aniston, Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Kate McKinnon med flera. När hans avdelning hotas, ställer chefen till med en episk julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb. Som många julfester dock, så går festen helt överstyr. Regissörerna bakom ”Pappa på burk” och ”Blades of Glory” har gjort vad som liknar en ny ”Baksmällan” - förhoppningsvis lika skruvad!

Se också: MovieZine tipsar om 50 bästa julfilmerna

| 7 november 2016 15:00 |