Office Christmas Party 2016

Komedi
USA
105 MIN
Engelska
Office Christmas Party poster

Synopsis

När hans stränga syster till VD hotar med att lägga ned hans avdelning, ställer avdelningschefen till med en episk julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb. Som många julfester dock, så går den här helt överstyr...
Ditt betyg
2.6 av 140 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Office Christmas Party
Biopremiär
7 december 2016
DVD-premiär
21 april 2017
Digitalpremiär
10 april 2017
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Jakob Åsell

4 december 2016 | 21:50

Lättsmält julbord av kontorsklyschor

Från skaparna av ”Blades of Glory” snubblar detta okristna julfirande rätt in på biodukarna lagom till julbordssäsongen. För inget säger jul som kokain, 3D-printade genitalier och sex på kontorstoaletten. Jennifer Aniston, Jason Bateman och resten av kontorsgänget bjuder knappast på någon filmkonst för historieböckerna här men väl en trivsamt dråplig dagen efter-film att trösta sig med efter en blöt julfest.
När Chicago-kontoret för det generiska IT-företaget Zenotek ställer till med julfest är det inte enbart för att lätta upp stämningen hos sin omotiverade personalstyrka utan främst för att rädda kontorets framtida överlevnad.

Lustigkurren T.J. Miller (”Silicon Valley”, ”Deadpool”) spelar här Clay, avdelningschef på familjeföretaget som hans hårdföra syster Carol (Jennifer Aniston) styr med järnhand. Lagom till julfestligheterna besöker systern det mindre lönsamma kontoret och dämpar julstämningen med ett löfte om att stänga ner alltihop för att företaget ska spara pengar. Nu blir goda råd dyra för Clay och hans kollega Josh (Jason Bateman) som snabbt behöver en plan för att rädda kontoret.

De satsar de allt på ett kort i form av en over-the-top julfest med snömaskiner, droger, renar och en levande bebis i julkrubban - allt för att imponera på en mycket inflytelserik men svårflirtad klient. Vad kan gå fel?

“Office Christmas Party” är den senaste komedin från regiduon Josh Gordon och Will Speck som tidigare gett oss “Blades of Glory” och “The Switch”. Med sig kring julbordet har de en gedigen komedi-ensemble i form av Jason Bateman, Jennifer Aniston, Olivia Munn, T.J. Miller, Kate McKinnon och Rob Corddry. 

Resultatet…? Inte så pjåkigt ändå. Innerst inne hade jag kanske hoppats på något mer i stil med ”The Office Christmas Special” men fick istället nöja mig med Rob Corddry kissandes i kontorsentrén. Jag tror ingen går och ser en film med titeln “Office Christmas Party” med en förväntan att bli omskakad från grunden, som vilken annan julfest är denna helst bortglömd dagen efter. Med det sagt bjuder ”Office Christmas Party” på tillräckligt med skratt och tuggmotstånd för att avnjutas i soffan just dagen efter julfesten.

Trots en hel uppsjö av karaktärer så hålls historien ihop fint med Jason Bateman som nedtonat sarkastiskt ankare i mitten av galenskaperna, T.J. Millers avdelningschef är lika dumsnäll som filmen själv och Jennifer Aniston kommer undan av bara farten med att halvt reprisera sin karaktär från “Horrible Bosses”.

Vi skonas samtidigt från den lägsta nivån av prutthumor, istället kretsar mycket av skämten kring hur företagets märkliga kontorstyper tvingas umgås vid sidan av jobbet, där Kate McKinnon glänser som snustorr paragrafryttare till HR-kvinna med en försmak för rabattkuponger.

“Office Christmas Party” är ingen julfest för historieböckerna men väl en lagom lekfull dussinkomedi, tillika ett skapligt trivsamt sällskap om du behöver ta en paus från släktingarna under julhelgen.
| 4 december 2016 21:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
2
Inte mkt skratt så blir heller inte godkänt från mig. 2-/5 (3/10)
Läs mer
3
Precis som alla andra partyfilmer är detta en film man bäst avnjuter när man inte orkar tänka på handling utan bara vill ha en kul stund. För det finns absolut ingen handling. Men filmen är rätt kul, och det är bra skådisar med som faktiskt får det att kännas lite trovärdigt, även om allt är superkorkat. Ger filmen 3/5 då flera av mina favoritskådisar är med, även om den egentligen förtjänar 2/5.
Läs mer