Office Christmas Party (2016)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När hans stränga syster till VD hotar med att lägga ned hans avdelning, ställer avdelningschefen till med en episk julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb. Som många julfester dock, så går den här helt överstyr...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: OFFICE CHRISTMAS PARTY

Lättsmält julbord av kontorsklyschor
Från skaparna av ”Blades of Glory” snubblar detta okristna julfirande rätt in på biodukarna lagom till julbordssäsongen. För inget säger jul som kokain, 3D-printade genitalier och sex på kontorstoaletten. Jennifer Aniston, Jason Bateman och resten av kontorsgänget bjuder knappast på någon filmkonst för historieböckerna här men väl en trivsamt dråplig dagen efter-film att trösta sig med efter en blöt julfest.
När Chicago-kontoret för det generiska IT-företaget Zenotek ställer till med julfest är det inte enbart för att lätta upp stämningen hos sin omotiverade personalstyrka utan främst för att rädda kontorets framtida överlevnad.

Lustigkurren T.J. Miller (”Silicon Valley”, ”Deadpool”) spelar här Clay, avdelningschef på familjeföretaget som hans hårdföra syster Carol (Jennifer Aniston) styr med järnhand. Lagom till julfestligheterna besöker systern det mindre lönsamma kontoret och dämpar julstämningen med ett löfte om att stänga ner alltihop för att företaget ska spara pengar. Nu blir goda råd dyra för Clay och hans kollega Josh (Jason Bateman) som snabbt behöver en plan för att rädda kontoret.

De satsar de allt på ett kort i form av en over-the-top julfest med snömaskiner, droger, renar och en levande bebis i julkrubban - allt för att imponera på en mycket inflytelserik men svårflirtad klient. Vad kan gå fel?

“Office Christmas Party” är den senaste komedin från regiduon Josh Gordon och Will Speck som tidigare gett oss “Blades of Glory” och “The Switch”. Med sig kring julbordet har de en gedigen komedi-ensemble i form av Jason Bateman, Jennifer Aniston, Olivia Munn, T.J. Miller, Kate McKinnon och Rob Corddry. 

Resultatet…? Inte så pjåkigt ändå. Innerst inne hade jag kanske hoppats på något mer i stil med ”The Office Christmas Special” men fick istället nöja mig med Rob Corddry kissandes i kontorsentrén. Jag tror ingen går och ser en film med titeln “Office Christmas Party” med en förväntan att bli omskakad från grunden, som vilken annan julfest är denna helst bortglömd dagen efter. Med det sagt bjuder ”Office Christmas Party” på tillräckligt med skratt och tuggmotstånd för att avnjutas i soffan just dagen efter julfesten.

Trots en hel uppsjö av karaktärer så hålls historien ihop fint med Jason Bateman som nedtonat sarkastiskt ankare i mitten av galenskaperna, T.J. Millers avdelningschef är lika dumsnäll som filmen själv och Jennifer Aniston kommer undan av bara farten med att halvt reprisera sin karaktär från “Horrible Bosses”.

Vi skonas samtidigt från den lägsta nivån av prutthumor, istället kretsar mycket av skämten kring hur företagets märkliga kontorstyper tvingas umgås vid sidan av jobbet, där Kate McKinnon glänser som snustorr paragrafryttare till HR-kvinna med en försmak för rabattkuponger.

“Office Christmas Party” är ingen julfest för historieböckerna men väl en lagom lekfull dussinkomedi, tillika ett skapligt trivsamt sällskap om du behöver ta en paus från släktingarna under julhelgen.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Potatis
Den stora frågan här är väl hur skribenten möjligen kan mena att filmen skonar oss från "den lägsta nivån av prutthumor" samtidigt som han hyllar McKinnon, vars karaktär på egen hand stod för all sådan "humor" i filmen.
Dejwid
Har jäkligt dålig koll, men är detta nån form av spinoff på "Office space" från 1999? Eller är det bara ordet "Office" och Jennifer Aniston som är de enda gemensamma nämnarna?
Jakob Åsell Svar på Dejwid för
Tyvärr är det de enda gemensamma nämnarna mellan dessa filmer. Bortsett från det genomsyrande temat om att va less på jobbet..
Dejwid Svar på Dejwid för
Ah okej! Tack för svar!

Veckans populära filmer

Visa fler