Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 december 2020 | 17:00

Årets 11 sista tv-premiärer att hålla koll på under december

Efterlängtade pandemiskräckisen "The Stand", skvaller/kostym-dramat "Familjen Bridgerton" och julkalendern "Mirakel" står för bara några av tv-premiärerna.
Det minst sagt annorlunda och hemska året 2020 börjar lida mot sitt slut. Med mörka kvällar och förhoppningsvis några extra lediga dagar kring jul och nyår, så kommer det att tittas på tv som aldrig förr. Här nedan har jag därför plockat fram de elva sista större tv-premiärerna som året har att bjuda på.
 
Passa även på att tipsa om vilka tv-serier du själv ser mest fram emot nu i slutet av året, i kommentarerna nedan. 
 

"Julkalendern: Mirakel" - 1 december (SVT)

 
 
Vi har visserligen redan skrivit en lång artikel om årets upplaga av julkalendern, men finns det något mer självklar jultradition från barndomen än nedräkningen till julafton via julkalendern? Årets upplaga utspelar sig dessutom i två olika tidslinjer, i nutid och 100 år tillbaka i tiden, där våra huvudpersoner kan byta plats med varandra.
 

"Big Mouth" - 4 december (Netflix)

 
 
Karaktärerna i "Big Mouth" fortsätter att växa upp och gå igenom pubertetens alla stadier av förnedring, skam och nyfikenhet, vilket ser ut att komma till liv på ett lika underhållande sätt som vanligt i den nya säsongen.
 

"Pappas pojkar" - 6 december (Dplay)

 
 
"Pappas pojkar" är som bekant live action-versionen av "Big Mouth"... eller nej, men baserat på trailern så är det troligtvis inte allt för långt ifrån sanningen heller. Humortrion JLC och Christoffer Nordenrot ("Den blomstertid nu kommer") planerar i alla fall att underhålla oss med den värsta versionen av bortskämda "pappas pojkar".
 

"The Head" - 6 december (Viaplay)

 
 
Viaplay korsar sin egna originalserie "Rig 45" med sci-fi-serien "Helix" när vi får följa händelserna vid en forskningsstation på Sydpolen. När sommarbesättningen kommer tillbaka efter att ha lämnat kvar de tio personerna som skulle övervintra på anläggningen, under de sex månader som solen aldrig går upp, så drar nästa spännande "whodunnit"-thriller igång. 
 

"Euphoria" - 7 december (HBO Nordic)

 
 
Under december kommer två specialavsnitt av "Euphoria" att sändas - och de kommer att ta vid där den första säsongen slutade. Det är fortfarande lite oklart om vi kommer att få båda avsnitten på en gång eller om det andra avsnittet dimper ned senare under månaden, men vi kommer åtminstone garanterat att få spendera den 7 december tillsammans med Rue Bennet (spelad av en nu Emmyvinnande Zendaya).
 

"Your Honor" - 7 december (HBO Nordic)

 
 
Bryan Cranston ("Breaking Bad") dyker upp som huvudpersonen i den nya miniserien "Your Honor", i vilken han spelar en domare som tvingas använda allt han kan - för att rädda sin son från att åka fast för en hemsk handling. 
 

"The Defeated" - 13 december (Viaplay)

 
 
Den svenska regissörsduon Måns Mårlind och Björn Stein ("Känn ingen sorg", "Eld & lågor") släpper den påkostade tv-serien "The Defeated" (tidigare kallad "Shadowplay", som utspelar sig i Berlin 1946. I rollistan ser vi bland andra Taylor Kitsch, Michael C. Hall, Logan Marshall-Green, Mala Emde, Sebastian Koch och Tuppence Middleton.
 

"The Stand" - 17 december (HBO Nordic)

 
 
En av årets mest efterlängtade miniserier är äntligen här. Stephen Kings gamla pandemiskräckis ("Pestens tid") har visserligen adapterats förut, men den här gången har King själv varit med och skrivit det sista avsnittet - då han inte var nöjd med sitt eget slut på boken. I några av rollerna hittar vi Alexander Skarsgård, Whoopi Goldberg, James Marsden och Heather Graham.
 

"Home for Christmas" - 18 december (Netflix)

 
 
Den första säsongen om Johanne (Ida Elise Broch) och hennes lögn om pojkvännen hon skulle ta med sig på familjens julfirande, visade sig bli en riktigt fin och charmig säsong. Dessutom med en ganska härlig julstämning. I den andra säsongen kommer vi att få se vem hon faktiskt har fallit för, men sannolikt kommer fokus ligga på väldigt mer än så under säsongens gång.
 

"Familjen Bridgerton" - 25 december (Netflix)

 
 
Shonda Rhimes ligger bakom tv-serier som "Grey's Anatomy" och "Scandal" och när hon skapade produktionsbolaget Shondaland och gick över till Netflix, i en väldigt dyr affär, så lovades det en hel drös nya tv-serier från skaparen. "Familjen Bridgerton" är den första av dessa - och verkar vara lite av en blandning av "Scandal", "Gossip Girl" och "Downton Abbey" - det kan väl inte bli annat än en enorm succé?
 

"Vår tid är nu - 1951" - 25 december (SVT)

 
 
"Vår tid är nu" har underhållit den svenska tv-puliken med välgjorda säsonger sedan 2017, men mellan den första och andra säsongen så gjordes ett hopp i tiden som gjorde att vi missade hur Nina och Kalle försonades. "Vår tid är nu - 1951" kommer att ge oss fyra nya avsnitt, där vi äntligen kommer att få ta del av vad som egentligen hände där mellan de två första säsongerna.
 

Läs också: Alexander Skarsgård visar upp sin läskiga roll i "The Stand"

 
Vilka tv-premiärer ser du mest fram emot under årets sista månad? Kommentera gärna nedan!
| 1 december 2020 17:00 |