Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2020 | 13:30

Är "Tenet" egentligen en uppföljare till "Inception"?

Christopher Nolans fans har upptäckt några tydliga likheter mellan de två filmerna.
Förra veckan släpptes en spektakulär ny trailer till Christopher Nolans "Tenet", för att skina lite mer ljus över den hemlighetsfulla spionfilmen. Nolan har tydligt återgått till samma genre som hans "Inception" från 2010, med ännu en intelligent och explosiv blockbuster baserad på spännande sci-fi-idéer.

Trailern har dock fått en del fans att undra om "Tenet" egentligen är en hemlig uppföljare till "Inception". Teorier som väckts bland användare på Reddit har fått spridning hos bland andra Esquire, Looper och Hollywood Reporter. Låt oss titta på några av likheterna mellan filmerna...
 
 
I "Inception" följer vi Leonardo DiCaprios rollfigur Cobb, som rör sig i drömvärldar där det mest ofattbara blir möjligt. Huvudpersonen i "Tenet" (spelad av John David Washington) upptäcker att det finns sätt att vrida tillbaka tiden - och det kallas "inversion".

Kan det vara så att hela filmen utspelar sig i en drömvärld, som sajten Looper spekulerar i?

Redan efter att den första teasern släpptes skrev Hollywood Reporter en artikel om hur filmerna skulle kunna hänga ihop: "Drömteknologin i "Inception" skapades för militära syften. Kanske har teknologin i framtiden utvecklats ännu mer, så att man kan böja tiden och utföra spionuppdrag i det förflutna?"

Användare på Reddit är inne på ett liknande spår: "Är det ett nytt perspektiv på "Inceptions" universum och de olika sci-fi-verktyg som spionerna använder?"

Hindustan Times har dessutom noterat likheter mellan den här scenen i "Inception" och en scen ur "Tenet"-trailern, där Washington möter Robert Pattinsons karaktär. Titta närmare:
 
 

Kan det vara samma stad som i "Tenet"?

 
 
Fler spännande teorier: Vi vet fortfarande inte vem Michael Caine spelar i "Tenet". Skådespelaren hade en liten men viktig roll i "Inception", och skulle kunna medverka som samma karaktär enligt teorier online. Sant eller falskt? 
 
Christopher Nolans "Tenet" rör sig onekligen i samma fantastiska sfär som "Inception", men om filmerna är sammanlänkade eller bara snarlika, lär vi få veta först i sommar. "Tenet" är för närvarande inbokad för biopremiär 17 juli.
 

Se den senaste trailern här:

 
 
Vad tror du - utspelar sig "Inception" och "Tenet" i samma universum? Kommentera nedan.
| 25 maj 2020 13:30 |