Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 september 2023 | 10:49

Är "Paddington in Peru" en ny "Triangle of Sadness"?

Det är inte ovanligt att filmer inspireras av varandra, men en del jämförelser känns mer oväntade än andra.
Med “Paddington” (2014) och “Paddington 2” (2017) skapade Paul King två underbara och oförskämt underhållande filmer, som kan få hjärtat på den mest cyniska 70-talist att smälta. Kanske också därför hans jämförelse får det att rycka lite extra i ögonbrynen.
 
King skrev och regisserade de två första filmerna men valde att avstå från trean på grund av en schemakrock (han ligger bakom nya “Wonka”-prequelen med Timothée Chalamet). Han är dock kvar som producent och har hjälpt till med historien. Så när brittiska filmtidningen Total Film intervjuade King och filmen - som fått titeln Paddington in Peru - kom upp, gjorde han en oväntad referens:
 
- Det är som tredje akten av “Triangle of Sadness”.
 
 Tacksamt nog verkar det inte handla om att Paddington föräter sig på marmeladmackor, med magtömande konsekvenser. I “Paddington in Peru” åker hela familjen Brown tillbaka till den lilla björnens hemland (som titeln skvallrar om), där omständigheter tar dem till de peruanska regnskogarna och bergen. Det är de upplevelserna som ger paralleller till “Triangle of Sadness”, om jag tolkar Paul King rätt.
 
“Triangle of Sadness” går att hyra på bland annat SF Anytime och TriArt Play. “Paddington in Peru” började spelas in tidigare år och har ännu inget premiärdatum.
| 17 september 2023 10:49 |