Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juli 2020 | 09:00

Är Florence Pugh den nya Black Widow?

Marvelfilmen "Black Widow" ska lämna över stafettpinnen till en ny hjälte, enligt regissören.
Nästa Marvelrulle kommer att introducera oss för en ny kvinnlig superhjälte. Florence Pugh spelar Yelena Belova, som beskrivs som en "systerfigur" till Natasha aka Black Widow, och många väntar sig att rollen bara kommer växa inom MCU.

Regissören Cate Shortland säger till Empire att Pugh förvånade alla genom att vara mer eller mindre fantastisk. Hon bekräftade också att filmen är Scarlett Johanssons sätt att överlåta titeln till en ny stjärna:

- Kevin Feige insåg att publiken skulle förvänta sig en origin-berättelse, så självklart går vi i motsatt riktning. Och vi insåg inte hur fantastisk Florence Pugh skulle vara. Scarlett är så vänlig, "jag lämnar över stafettpinnen" säger hon. Så det blir startskottet på ännu en kvinnlig storyline, säger regissören.
 
 
Scarlett Johanssons Natasha dog ju som bekant i "Avengers: Endgame" (ingen spoiler, ni har väl sett filmen?). "Black Widow" är en prequel som utspelar sig några år tidigare, men lär ändå bli det sista fansen får se av Johansson i denna roll.

- Fansen var upprörda att Natasha aldrig fick någon begravning i "Endgame" (...) Den här filmen blir ett passande sätt att ta farväl.

Pugh, som redan har övertygat publiken med sin förträfflighet i filmer som "Unga kvinnor" och "Midsommar", kan säkert bli ett spännande tillskott i Marvels universum, om allt går vägen.

"Black Widow" väntar nu på sin biopremiär den 6 november.
| 7 juli 2020 09:00 |