COMIC-CON 2018

Skribent

Alexander Kardelo

20 juli 2018 | 15:00

Är "Assassination Nation" den råaste high-school-filmen någonsin?

Bill Skarsgård spelar en av rollerna i den blodiga thrillern "Assassination Nation" - på bio i höst.
Den kallas ”chockerande” och ”provokativ” - inte riktigt din vanliga high-school-rulle alltså. Tidigare i veckan släppte ”Assassination Nation” en brutal trailer och inatt presenterades filmen för Comic-Con-publiken i San Diego. På plats var bland annat skådespelarna Bill Skarsgård och Bella Thorne, regissören och manusförfattaren Sam Levinson, samt producenterna Joe och Anthony Russo.

”Assassination Nation” blev den mest omsusade filmen efter Sundance-festivalen i januari. Det handlar om hur en liten stad löper amok, när tonåringarnas mest hemliga bilder och snuskiga hemligheter sprids av en hacker. Sociala medier-generationens värsta mardröm blir sann, vilket leder till total anarki.

- Tänk dig om kommentarsfältet på nätet blev levande och försökte döda alla du känner och älskar. Det är historien i ett nötskal, sade Levinson.
 
 
Bröderna Russo (som regisserade ”Avengers: Infinity War”) var snabba på att köpa upp ”Assassination Nation” efter den omtalade debuten i Sundance. I en intervju med Deadline hyllar Joe Russo regissören Sam Levinson och hans vision:

- Det är typiskt för de nya filmskapare som dyker upp, som har en koppling till millennials. Den här yngre generationen har växt upp med teknologi som vi saknade.

Anthony Russo tillägger:

- Vi lever i en tid då den här filmens budskap måste höras. Och den tilltalar ens smak för genrefilm, exploitation och rått, modernt filmberättande.
 
 
"Assassination Nation" får sin amerikanska biopremiär i september. Det är inte klart än när filmen kommer till Sverige.
| 20 juli 2018 15:00 |