Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 februari 2019 | 08:10

”Aquaman” kan bli början på ett större filmuniversum

Både en uppföljare och en spinoff är på gång. Och det kan bli fler äventyr under havet.
DC:s supersuccé ”Aquaman” kan öppna upp för ett större filmuniversum. Vid sidan av uppföljaren ”Aquaman 2” planeras också spinoff-filmen ”The Trench”, kring de ilskna havsvarelserna som Aquaman och Mera fick slåss mot.

Om producenten James Wan får som han vill, kan det bli fler filmer inom samma värld, skriver THR. Inte helt olikt vad han gör med ”The Conjuring” - där ”Annabelle” och ”The Nun” är länkade till originalet.

Wan kommenterar på Twitter att tanken med ”Aquaman” var att ”…skapa en större, unik värld” och att ”det finns många äventyr i de sju haven”. Han tillägger också: ”Jag säger inte att det faktiskt kommer att ske.”
 
 
Noah Gardner och Aidan Fitzgerald skriver manus till ”The Trench”, medan David Leslie Johnson-McGoldrick ska skriva ”Aquaman 2”.

Under tiden verkar det som att planerna för DCEU (DC Comics filmiska universum) är mer eller mindre döda. Ben Affleck ska ersättas som Batman, och vi har ännu inte hört mer om Supermans framtid efter att "Justice League"-filmen floppade. Warner Bros och DC verkar satsa mer på fristående filmer, där "Wonder Woman" och nu "Aquaman" har visat sig bli nyckeln till framgång.
 
Vill ni se fler filmer i "Aquamans" universum? Kommentera nedan.
| 12 februari 2019 08:10 |