Film

Skribent

Alexander Svensson

8 februari 2024 | 09:00

"Aquaman and the Lost Kingdom" simmar in på digitaltjänster idag

Aquamans (och DCEUs) sista äventyr kan nu streamas från en skärm ägd av dig.
Efter en begränsat framgångsrik period på biograferna så är det nu dags för “Aquaman and the Lost Kingdom” att simma in på streaming. Filmen, som är uppföljaren till 2019 års “Aquaman” lyckades inte ens nå upp till hälften av originalfilmens miljardbelopp i biointäkter, men kanske går den bättre som digital film?
 
I “Aquaman and the Lost Kingdom” får vi återse Jason Momoa i rollen som Arthur Curry/Aquaman, som sedan sista filmen hunnit bli pappa. Allt är dock inte frid och fröjd, för Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), den hämndlystna superpiraten Aquaman retade upp i första filmen, är tillbaka med ondskefulla planer för både Aquaman och hans familj.
 
Black Manta, redo att göra livet surt för stackars Aquaman.
 
I övriga roller syns bland andra Patrick Wilson, Amber Heard, Dolph Lundgren, Nicole Kidman och Randall Park, som alla återvänder från den första filmen. James Wan sitter återigen i registolen.
 
“Aquaman and the Lost Kingdom” fick ett överlag negativt mottagande från kritiker, bland annat MovieZines recensent Lucas Mass, som gav betyget 2/5 och kallade den för “en fisk på torra land”. Dolph Lundgren, som spelar kung Nereus i filmen, har i efterhand sagt att filmens kvalitet påverkades av att den ändrades kraftigt under produktionen, trots att det ursprungliga manuset enligt honom var riktigt bra.
 
Jason Momoa, på en sjöhäst, med en bläckfisk. Lite sevärd är filmen nog ändå?
 
Kvaliteten till trots så blir “Aquaman and the Lost Kingdom” ändå historisk iochmed att det är den sista filmen i det nu döda och begravda DCEU, som inleddes 2013 med Zack Snyders “Man of Steel”. Kommande DC-filmer blir antingen helt fristående som “Joker: Folie à Deux” och Matt Reeves “Batman”-uppföljare, eller en del av James Gunns nya DCU.
 
Så är du sugen på att se ett halvdassigt undervattensäventyr, eller ett stycke superhjältefilmhistoria så finns “Aquaman and the Lost Kingdom” att köpa digitalt på tjänster som SF Anytime eller Amazon från och med idag, den 8 februari.
 
| 8 februari 2024 09:00 |