Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 januari 2022 | 07:50

”Aquaman and the Lost Kingdom” är färdiginspelad

”Tusen tack till hela teamet” hälsar en blöt, trött och nöjd regissör.
Sommaren 2021 rullade kamerorna igång på uppföljaren till DC:s succé ”Aquaman”, och nu, efter mer än ett halvår, är inspelningen klar.

Regissören James Wan hälsar via Instagram att de ”äntligen, äntligen har nått den sista inspelningsdagen” och att ”en mycket lång väg återstår innan filmen är färdig”. I sällskap med skådespelarna Jason Momoa och Patrick Wilson passar han på att sända ”tusen tack” till det brittiska teamet som jobbade häcken av sig för att möjliggöra Arthur Currys nästa undervattensäventyr.
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av James Wan (@creepypuppet)

 
Tvåans officiella synopsis säger att "en urgammal kraft släpps lös och Aquaman måste forma en obekväm allians för att skydda Atlantis, och världen, från ödeläggelse".
 
”Aquaman and the Lost Kingdom” får sin biopremiär den 16 december, så det är nästan ett år i klipprummet där alla specialeffekter får komma på plats. Men redan förra hösten fick vi en första titt bakom kulisserna på den efterlängtade filmen, under DC FanDome.
 
 
DC har visserligen både Batman, Superman och Wonder Woman i sitt stall av superhjältar, men Aquaman har visat sig starkare än resten av gänget. Iallafall när det kommer till biointäkter - filmen från 2018 är den enda i DCEU (DC Extended Universe) som spelat in över en miljard dollar världen över. Många lär se fram emot tvåan, som återförenar Momoa med stjärnor som Dolph Lundgren, Amber Heard och ”Matrix”-aktuella Yahya Abdul-Mateen II.

Ser ni fram emot ”Aquaman and the Lost Kingdom”? Kommentera gärna.
| 13 januari 2022 07:50 |