Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 januari 2014 | 23:01

Aptitretande teaser för andra säsongen av "Vikings"

Fram med bredsvärden och asaoffren för snart är det dags för säsong två av History Channels blodiga succéserie "Vikings".

I den färska teasern som släpptes i veckan syns förvisso ingen handling, men visar upp persongalleriet på ett estetiskt tilltalande sätt. Musiken som hörs är nyazeeländska wunderbarnet Lorde med låten "Glory and Gore".

Här nedan kommer några rader om handlingen för säsong två av "Vikings", *spoilervarning* för den som inte sett första omgången.

Enligt en pressrelase från History Channel kommer säsong två med "troskriser [no pun intended], maktkamper och relationsproblem". Ragnar Lothbroks (Travis Fimmel) otrohetsaffär sätter hans äktenskap till sköldmön Lagertha (Katheryn Winnick) i gungning - och kan få till följd att han förlorar sin son Bjorns tillit och respekt.

Fans till "The Hunger Games" kommer kanske känna igen Alexander Ludwig (Cato i filmen) som kommer ta över rollen som sonen när Bjorn blir lite äldre i serien.  Linus Roache är också en del av andra säsongen, han spelar Ecbert, kung av Wessex, en man med "styrka, intelligens och uppenbara ambitioner".

Givetvis fortsätter Gustaf Skarsgård i sin roll som Floki.

Premiär i amerikanska History Channel 27 februari.

| 8 januari 2014 23:01 |