Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 januari 2023 | 20:30

Apple köper publikfriande dramat “Flora and Son” på Sundance

Under Sundance Film Festival har storföretaget lagt 20 miljoner dollar på John Carneys kommande film "Flora and Son".
Spenderbyxorna sitter hårt på techjätten Apple, som jobbar med att utökas sortimentet på sin streamingtjänst. Deadline rapporterar att företaget nu köpt John Carneys nya film “Flora and Son” på Sundance Film Festival. En upplyftande historia som charmat såväl kritiker som publik, enligt rapporter.
 
Filmen är Apples dyraste filmköp på festivalen sedan “CODA” 2021. Summan landade runt 20 miljoner dollar för “Flora and Son” - vilket är snäppet billigare än “CODA” som kostade iPhone-tillverkaren 25 miljoner.
 
I “Flora and Son” får vi följa mamma Flora (Eve Hewson) och hennes son Max som hamnat på villovägar. Efter att han snattat och blivit ertappad av polisen, uppmuntras Flora att hitta en hobby för Max. Lösningen blir en gitarr och en onlinekurs med en lärare (Joseph Gordon-Levitt) som jobbar från Los Angeles.
 
“Flora and Son” kommer från John Carney som tidigare gjort Oscarsbelönade “Once”. Premiär på Apple TV+ är i dagsläget okänt. Streamingtjänsten har idag många projekt på gång, men någon som står utan jobb är Timothée Chalamet som visade sin frustration i en kul reklamfilm nyligen.
| 24 januari 2023 20:30 |