Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 november 2018 | 09:00

Apple satsar på kvalitetsfilm ihop med A24

Produktionsbolaget bakom ”Moonlight” och ”Hereditary” ska producera långfilmer för Apple-kunder.
Vi har tidigare skrivit om hur Apple satsar på eget tv-innehåll framöver, med flera Hollywood-talanger knutna till sig. Bland annat kommer Joel Kinnaman, Chris Evans och Reese Witherspoon att dyka upp i nya originalserier under det kommande året. Och självaste Steven Spielberg utvecklar en sci-fi-serie åt tech-jätten.

Men det slutar inte där. Apple kastar sig även in i filmproduktion, och då med inga mindre än A24 som partners. A24 är bolaget bakom många framgångsrika indiefilmer de senaste åren: från coola snackisar ”Ex Machina” och ”Spring Breakers” till Oscarskandidater som ”Lady Bird” och ”Moonlight”.

Hollywood Reporter skriver att Apple och A24 har skrivit avtal för att producera flera långfilmer under de kommande åren. Några detaljer i övrigt är inte kända just nu.

Frågan är om filmerna kommer följa samma väg som tv-serierna, som är tänkta att streama gratis för alla kunder med en Apple-produkt. Företaget sägs också ha strikta regler vad gäller deras tv-innehåll - det får till exempel inte innehålla sex, våld, svordomar eller annat störande innehåll, utan tilltala en bred målgrupp.
| 16 november 2018 09:00 |