Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 mars 2024 | 10:00

Äntligen kommer Stephen King-remaken - streaming-premiär i år

Det har varit mycket fram och tillbaka med filmversionen av Stephen Kings vampyrroman men nu meddelar HBO Max att den släpps på streaming i år.
Få filmer har varit så otursförföljda som ”Salem’s Lot”, filmatiseringen av Stephen Kings roman från 1975. Den filmades redan 2021 och spelade in nya scener 2022 med planerad premiär i september samma år.
 
Men datumet sköts fram till april 2023, en premiär de i slutändan förlorade till konkurrenten ”Evil Dead Rise”. Efter en osäker framtid kom beslutet att filmen skulle släppas direkt på streaming av HBO Max.
 
Nyheter om när lyste dock med sin frånvaro och till och med King började undra vad som egentligen stod till med filmen. Men nu har Warner Bros. streaming-service äntligen meddelat att ”Salem’s Lot” släpps i år, även om exakt datum är okänt, skriver Slashfilm.
 
Filmen är den första långfilmsversionen av romanen som tidigare filmats i miniserierformat 1979 och 2004. handlingen utspelas i titelstaden dit en författare (Lewis Pullman) återvänder och upptäcker att den tagits över av blodtörstiga vampyrer.
 
Gary Dauberman (”Annabelle Comes Home”) har regisserat efter eget manus och i andra roller ser vi Makenzie Leigh, Oscarsnominerade Alfre Woodard, veteranen William Sadler, Bill Camp (”Joker”) och danska Pilou Asbæk (”Aquaman and the Lost Kingdom”).
 
Ser du fram emot ”Salem’s Lot”?
| 13 mars 2024 10:00 |