Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 augusti 2023 | 11:00

Osäker framtid för Warner Bros pausade Stephen King-remake

Väntandet på den nya filmatiseringen av Stephen Kings vampyrroman "Salem's Lot" förlängs då den fortsätter samla damm hos Warner Bros.
Redan i september 2021 inledde regissören och manusförfattaren Gary Dauberman ("Annabelle Comes Home”) produktionen av en ny ”Salem’s Lot”. Det är den första långfilmsversionen av historien som tidigare gjorts som miniserie 1979 och 2004. Premiären planerades till september 2022 men sköts fram på grund av Covid-relaterade förseningar i post-produktionen. Dess planerade april-premiär ställdes dock in när Warner Bros i augusti 2022 annonserade att ”Evil Dead Rise” prioriterades.
 
Nu har det gått ett år och inga nyheter om när - eller ens om - den kommer. Det är lika oklart om varför Warner Bros. skulle vilja försena eller eventuellt helt ställa in en relativt känd titel från Stephen King, ett desto mer känt och populärt namn inom skräckgenren. Det ska uppenbarligen inte ha med filmens kvalitet att göra då minst två testvisningar har gett positiva resultat, skriver JoBlo.
 
Filmbolagets brist på intresse av filmen verkar ha sinat efter att de visat en tidig trailer på CinemaCon i april 2022. Sedan dess har de inte ens lagt upp trailern online och det enda tillgängliga marknadsföringsmaterialet är en bild som använts till en ny utgåva av Kings roman.
 
Filmen utspelas 1975 (samma år som romanen publicerades) och följer författaren Ben Mears (Lewis Pullman, ”Top Gun: Maverick”) som återvänder till sin hemstad för inspiration men finner den hotad av en blodtörstig vampyr. I andra roller ser vi Spencer Treat Clark (”Glass”), Bill Camp (”Sound of Freedom”), Oscarsnominerade Alfre Woodard, danska Pilou Asbæk (”Uncharted”) och veteranen William Sadler (”Ant-Man”).
 
Återstår att se om och när fans av King och vampyrfilm får chansen att spana in nya ”Salem’s Lot”. Medan vi väntar kan man alltid återse Tobe Hoopers underskattade version från 1979.
 
Ser du fram emot nya ”Salem’s Lot”?
| 18 augusti 2023 11:00 |