Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 mars 2020 | 15:41

Antihjälten Spawn kommer till "Mortal Kombat 11"

Serietecknaren Todd McFarlane’s klassiska figur Spawn släpps till "Mortal Kombat 11" senare i mars.
Under 90- och det tidiga 00-talet var serietecknaren Todd McFarlanes seriefigur Spawn relativt populär och kunde bland annat synas i en tecknad tv-serie, tv-spel, en sågad spelfilm från 1997 och som actionfigur. 
 
Själv läste jag serien slaviskt en tid och döpte till och med mitt konto på Xbox 360 till Spawnskin, något jag inte är särskilt stolt över i dag. 
 
Förra året släpptes det extremt brutala men underhållande fightingspelet "Mortal Kombat 11" till Xbox One, PC, Playstation 4 och Switch (som fick betyget 4 av 5 av MovieZine). 
 
Sedan dess har klassiska karaktärer som Jokern  från "Batman"-universumet och Arnold Schwarzeneggers Terminator T-800 bjudits in att bryta benpipor och slita ut inälvor, men snart är det alltså även dags för Spawn att puckla på Scorpion, Sub-Zero och andra välkända ansikten från spelseriens långa historia. 
 
 
Karaktären är den sista som ingår i säsongspaketet "Kombat Pack" och blir tillgänglig den 17 mars om du köpt det och den 25 mars om du vill köpa honom separat.
 
Det är dock inte första gången som Spawn gästspelar i ett  fightingspel, då han var exklusiv till Xbox-versionen av spelet Soul Calibur II från 2002. 
 
Det har tidigare talats om en ny filmatisering av serietidningen, med ingen mindre än Todd McFarlane själv som manusförfattare. 
 
Tycker du att Spawn platsar i "Mortal Kombat"-universumet? 
| 9 mars 2020 15:41 |