Serie

Skribent

MovieZine

12 maj 2020 | 08:40

Ännu ett avsnitt av "Tiger King" på väg

Netflix jobbar på ett bonusavsnitt med fokus på tigerälskande underhållarna Siegfried & Roy.
Ytterligare ett avsnitt av vårens snackis "Tiger King" är på väg till Netflix. Den här gången med fokus på underhållarna Siegfried & Roy, och tigerattacken som nästan dödade en av dem år 2003.

Hollywood Reporter skriver att avsnittet ska ses som ett "smartare komplement" till "Tiger King", och Joel McHales eftersnacks-special, som för det mesta satsade på sensation. Serien har fått kritik för att inte ägna tillräckligt med tid åt de tigrar och andra vilda djur som lever i fångenskap och används som underhållning.

Även medverkande Carole Baskin har kritiserat serien, och sagt att hon ställde upp på vad hon trodde var en seriös dokumentär. Det återstår att se om Netflix med sitt senaste avsnitt kan tämja lite av kritiken.
 
Dokumentärserien har trots det blivit en enorm tittarsuccé, och ska nu bli tv-serie med Nicolas Cage i huvudrollen som zooägaren Joe Exotic.
 
 
Tysk-amerikanska duon Siegfried & Roy blev stora på 1980-talet med sin extravaganta Las Vegas show. Magi och stora kattdjur förtrollade publiken, ända fram till den ödesdigra kvällen 3 oktober 2003 då Roy överfölls av en vit tiger. Roy (egentligen Uwe Ludwig Horn) gick bort den 8 maj i år.
| 12 maj 2020 08:40 |