Film

Skribent

Viktor Eriksson

25 mars 2024 | 19:30

Anne Hathaway: Christopher Nolan räddade mig

“Jag vet inte om han visste att han backade mig vid tillfället, men det var den effekten det fick.”
Anne Hathaway berättar i en ny intervju med Vanity Fair, att efter att hon vann Oscarn för bästa kvinnliga biroll i “Les Misérables” från 2012 så fick hon faktiskt färre rollerbjudanden än tidigare.
 
– Det var många som inte gav mig roller för de var oroliga för hur toxisk min identitet hade blivit online, säger Anne Hathaway.
 
Under början av 2010-talet uppstod ett stort onlinehat mot Anne Hathaway, men exakt varför det blev så är otydligt. Så pass att det vid det här laget skrivits mängder av artiklar som försökt förklara fenomenet.
 
En enkel sammanfattning är att vissa personer verkade bli upprörda över Anne Hathaways stora popularitet och framgång på prisgalor, samtidigt som hon gav väldigt emotionella tacktal. Detta började förlöjligades och att dissa Anne Hathaway blev till ett meme på nätet som bara växte.
 
I kulturen ställdes Anne Hathaway också i kontrast till skådespelerskan Jennifer Lawrence, vars popularitet fullkomligt exploderade vid det här tillfället. Jennifer Lawrence vann också stort på samma prisgalor och kammade hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för “Du gör mig galen”. Skillnaden var att Lawrence, vid tillfället, ansågs ha ett mer tillåtet beteende som var “coolt” och “autentiskt” .
 
I intervjun med Vanity Fair säger Anne Hathaway att det i princip var en person som räddade hennes karriär från att falla samman. 
 
– Jag hade en ängel i Christopher Nolan, som inte brydde sig om något av det utan gav mig en av de vackraste rollerna som jag någonsin haft i en av de bästa filmerna som jag varit en del av, säger Anne Hathaway om hennes roll som Dr. Ameila Brand i Christopher Nolans sci-fi-film “Interstellar" från 2014. Innan dess hade hon även jobbat med Nolan på “The Dark Knight Rises”.
 
– Jag vet inte om han visste att han backade mig vid tillfället, men det var den effekten det fick.
| 25 mars 2024 19:30 |