Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 september 2023 | 16:00

Anna Kendrick dejtar seriemördare - omtalad ny thriller kommer till Netflix

Streamingjätten har köpt in hennes omsusade regidebut, "Woman of the Hour".
Under den pågående Toronto Film Festival får flera kända skådespelare chansen att bevisa sig som regissörer. Michael Keaton och Ethan Hawke står bakom kameran på några av festivalens mer emotsedda filmer, och även Anna Kendrick har fått smak för yrket.
 
När Kendrick ("Pitch Perfect") debuterar som regissör är det inte med någon charmig komedi, genren hon själv blev känd igenom. Näpp, istället är det en mörk seriemördarthriller i true crime-genren som lockade henne.
 
"Woman of the Hour" berättar den sanna historien om hur en seriemördare hamnade i en dejtingshow på tv. Rodney Alcala är knäppgöken som länkats till åtta mord under 1970-talet... och vunnit en dejt i populära "The Dating Game" mitt i alltihop. Här spelas han av Daniel Zovatto, medan Kendrick själv tar rollen som Cheryl Bradshaw.
 
 
Efter en framgångsrik premiärvisning förra veckan nappade Netflix kvickt, och betalar 11 miljoner dollar för att köpa in filmen. Den kommer att släppas på streaming i USA och på "flera internationella marknader" enligt Variety - oklart dock om det också gäller Sverige.
 
Kritikerna har omfamnat filmen och det absurda scenariot som förstagångsregissören tacklar med säker hand:
 
"Här finns en hemskt intensiv sekvens som visar att Kendrick verkligen kan bygga upp spänning. Slutet av filmen bjuder på ytterligare nagelbitande stämning" skriver The Guardian med en 4:a i betyg.
| 12 september 2023 16:00 |