Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 november 2023 | 16:00

Minns du pojken i "2 1/2 män"? Så ser 30-åriga Angus T. Jones ut idag!

Efter att ha hållit sig undan allt form av skådespelande sedan 2016, dök han plötsligt upp i "2 1/2 män"-skaparens nya tv-serie. Känner du igen honom?
Angus T. Jones var bara 9 år gammal när hans Jake Harper dök upp i tv-serien "2 1/2 män" under hösten 2003. Tillsammans med skådespelarna Jon Cryer och Charlie Sheen, som spelade bröderna Alan och Charlie Harper, så lyckades "2 1/2 män" bli en av de mest populära tv-serierna i USA under drygt tio års tid. Detta trots att Charlie Sheen sparkades och byttes ut mot Ashton Kutcher efter ett stort bråk med seriens skapare Chuck Lorre under den åttonde säsongen. 
 
Under sin tid som Jake var Angus T. Jones den bäst betalda barnskådespelaren i Hollywood, med en lön på 300 000 dollar per avsnitt han var med i. Han gillade däremot inte hur karaktären utvecklades i "2 1/2 män" och uttryckte själv en önskan att få lämna serien:
 
- Jake i "2 1/2 män" betyder ingenting. Han är en icke-existerande karaktär. Om du tittar på "2 1/2 män", snälla sluta. Jag är med i "2 1/2 män" och jag vill inte ens vara med i serien. Snälla sluta titta och fylla ditt huvud med smuts, sade han i en video som blev viral under den tiden.
 

Det går knappt att känna igen den lilla pojken idag:

 
Sista bilden här är från inspelningarna av finalavsnittet av "2 1/2 män", som sändes under våren 2015. 
 
Inför den elfte säsongen av serien så hoppade han av efter att då ha medverkat i totalt 225 avsnitt. I seriens allra sista avsnitt under den tolfte säsongen så dök han däremot upp i en mindre cameo. Sedan dess har han lagt skådespelandet på hyllan och enbart dykt upp i ett avsnitt av "Horace and Pete", som släpptes 2016 och nu idag när han dök upp i det första avsnittet av den nya tv-serien "Bookie" hos HBO Max.
 
I "Bookie" dyker både Charlie Sheen och Angus T. Jones upp och spelar fiktiva versioner av sig själva. Skaparen bakom "Bookie" är ingen mindre än Chuck Lorre, som även låg bakom "2 1/2 män". Trots att varken Charlie eller Angus klarade av att hålla sig på god fot med Chuck under "2 1/2 män"-åren, så verkar det alltså som att man har grävt ned stridsyxan till slut.
 
Såhär ser Angus T. Jones (till höger, om det inte var uppenbart) ut i det första avsnittet av "Bookie" (HBO Max), där han alltså spelar en fiktiv version av sig själv. 
 
Det går däremot förhoppningsvis ingen nöd på Angus idag. Under sina år vid "2 1/2 män" hann han tjäna in över 100 miljoner kronor. Han lever numera ett liv mer eller mindre helt utanför rampljuset. 
 

Läs också: "2 1/2 män"-skaparen om Charlie Sheen och hans nya mer våldsamma tv-serie

 
Tror du att vi kommer att få se mer skådespel av Angus T. Jones i framtiden? Eller tror du att hans pension kommer att fortsätta efter den lilla cameon idag?
| 30 november 2023 16:00 |