Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2023 | 17:58

Angelina Jolie hann före Noomi Rapace - spelar operastjärna i ny film

Regissören Pablo Larraín, som gav oss filmerna om Jackie Kennedy och prinsessan Diana, riktar nu fokus mot Maria Callas.
Vi ser inte mycket av Angelina Jolie nuförtiden, och faktum är att stjärnan väljer sina roller med stor omsorg. Men att få spela Maria Callas för Pablo Larraín kunde hon inte tacka nej till. Nu släpps de första bilderna på henne som karaktären - inspelningen av "Maria" drar igång inom kort.
 
Enligt ett pressmeddelande ska filmen berätta "den tumultartade, vackra och tragiska historien" om den legendariska operastjärnan, med fokus på hennes sista dagar i 1970-talets Paris.
 
 
Larraín har tidigare regisserat filmer som "Jackie" och "Spencer", på tal om andra ikoniska kvinnor med tragiska livsöden. Han är senast aktuell med "Greven" på Netflix. Manus till "Maria" skrivs av Steven Knight, känd för "Peaky Blinders" och "Eastern Promises". I övriga roller syns bland andra Kodi Smit-McPhee ("The Power of the Dog") och Valeria Golino ("Porträtt av en kvinna i brand").
 
 
Det här är kanske tråkiga nyheter för vår svenska stjärna Noomi Rapace, som knep rollen som Maria Callas i en biopic redan år 2015. Den skulle regisseras av "Mulan"-regissören Niki Caro men har ännu inte kommit till skott efter åtta år.
| 9 oktober 2023 17:58 |