Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2022 | 08:40

Ang Lee regisserar biopic om filmikonen Bruce Lee

"Brokeback Mountain"-regissörens egna son, Mason Lee, tar huvudrollen.
En film om skådespelaren och martial arts-ikonen Bruce Lee är på gång. Här kommer vi att få möta en filmstjärna som levde ett kort liv (han dog enbart 32 år gammal) men hann skapa sig en imponerande karriär.
 
Tack vare roller i filmer som "Fist of Fury" och "Enter the Dragon", samt tv-serien "The Green Hornet", bidrog han till göra kampsporten populär världen över under 1970-talet.
 
Variety skriver att filmen länge har varit ett passionsprojekt för den Oscarsbelönade regissören Ang Lee - känd för storfilmer som "Crouching Tiger, Hidden Dragon", "Brokeback Mountain", "Hulk" och "Berättelsen om Pi". Hans 32-årige son Mason Lee ("Baksmällan II", "Dead Pigs") ligger i hårdträning för huvudrollen sedan tre år tillbaka.
 
Mason Lee ska spela Bruce Lee i biopic.
 
- Bruce Lee var varken accepterad som helt amerikansk eller helt kinesisk. Han var bryggan mellan öst och väst, och introducerade kinesisk Gung Fu för världen. En stridsexpert och en konstnär som revolutionerade såväl kampsporten som actionfilmen, säger regissören i ett pressmeddelande.
| 1 december 2022 08:40 |