Film

Skribent

MovieZine

13 november 2015 | 08:10

Gåtfull, mäktig och extremt hemlig

Andy Serkis avslöjar nya detaljer kring en gåtfull ny "Star Wars"-karaktär.
Med ”Star Wars: The Force Awakens” kommer flera gamla favoriter tillbaka, men också många nya ansikten. En del så hemliga att skådespelarna själva knappt vet vem de spelar. Igår kunde vi presentera Maz Kanata (Lupita Nyong'os karaktär), nu avslöjas nya dataljer om Andy Serkis skapelse. 

Så vem är Supreme Leader Snoke?

- En rätt gåtfull karaktär. Han är märkligt sårbar samtidigt som han är rätt mäktig. Han har naturligtvis en stor agenda. Han har tagit en stor skada. Det finns som sagt något sårbart hos honom vilket motsäger hans agenda.

Dessutom en stor snubbe, om man frågar Serkis som sin vana trogen agerade enbart genom performance capture.

- Hans storlek är en anledning. Han är stor och lång. Och sen hur ansiktet ser ut, det hade inte gått att återskapa med smink. Det är för extremt. Utan att avslöja för mycket så har han en väldigt distinkt benstruktur och ansiktsstruktur. 

Snoke och Maz Kanata kommer att vara helt och hållet digitala karaktärer i en film som annars vilar tungt på praktiska effekter. De har ännu inte synts till i några trailers, och det dröjde till och med innan Serkis fick se vem han spelade.

- Det är första gången jag var på filminspelning utan att veta hur min rollfigur såg ut. Snacka om hemligheter, säger han till Entertainment Weekly.

- J.J. Abrams hade en ungefärlig tanke på hur Snoke kunde se ut, men han var inte fullt formad än. Det kom nästan ur våra diskussioner och min prestation.

Vi lär inte få veta mer förrän ”Star Wars: The Force Awakens” kommer upp på bio den 16 december.

Tyvärr framgår det inte om Snoke är Jar Jar Binks, som en viral fanteori vill antyda.

Inatt släpptes en ny tv-trailer:


| 13 november 2015 08:10 |