Film

Skribent

Hannes Kinnunen

19 november 2012 | 16:01

Andy Serkis pratar "Hobbit"

Andy Serkis, som spelar rollen som Gollum och regiserar second-unit teamet, samt Philippa Boyens som är medförfattare och medproducent har båda pratat ut lite om filmens ton och stil.

- Vi såg vår version av "Hobbit" som en prolog eller förlängning av "Sagan om Ringen"-trilogin, så man kan se det hela som sex filmer. Filmerna har massor med humor i dem. Karaktärerna är väldigt olika och egna, speciellt dvärgarna, det är väldigt roligt. Det finns också karaktärer och olika handlingar som ger textur och djup som i "Sagan om Ringen", men det är inte att säga att filmerna faktiskt har en ljusare ton, säger Andy Serkis till tidningen SFX.

- Även om Tolkien skrev böckerna för barn så har det alltid utspelat sig i en större värld. Det finns väldigt starka element som leder in i mytologin som finns i "Sagan om Ringen". Vi ville dock ha våran egna unika ton, det är en del av charmen, så vi har arbetat mycket med det. Speciellt i den första filmen, som blir vår introduktion av alla karaktärer, tilllägger Philippa Boyens.

Nya trailers för "Hobbit"

En ny tv-spot och en Japansk trailer har landat på internet. Båda visar oss lite nytt från filmen samtidigt som det är en hel del vi redan sett:

Har Peter Jackson förändrats?

Det är en fråga som Ian McKellen har fått, berättar han på sin blogg, och det här är hans svar:

- Det enkla svaret är nej. Han är samma nyzeeländare, som inte älskar något mer än att få regissera sina filmer i hans hemland, omringad av folk han litar på och beundrar. Eller juste, en sak har förändrats. Peter Jackson spelade in "Sagan om Ringen"-trilogin barfota, något han inte gör nu. Han är duktig på att bära skor den här gången, säger McKellen.

"Hobbit" delas upp i tre filmer som regisseras av Peter Jackson. De två första får biopremiär december 2012 samt 2013 och den tredje i juli 2014. Läs mycket mer om Hobbit-filmerna på vår specialsajt och gilla Hobbit Sweden på Facebook.

| 19 november 2012 16:01 |