Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

9 januari 2020 | 14:30

Andy Muschietti går från "Det" till "Varulvar"

Har ni inte gått nog av att sova med tänd lampa på natten så förtrösta inte. Regissören bakom "Det"-filmerna är tillbaka för att skrämma er med nya fasor.
Andy Muschietti har åter igen fått blodad tand efter mer läskigheter. Men denna gång handlar det inte om ballonger och clowner, utan om fullmånar och klor.

Comicbook.com rapporterar att Muschietti har sjunkit tänderna i en nyversion av 80-talsskräckisen ”The Howling” (svensk titel "Varulvar") där vi får följa med en reporter som råkar snubbla över ett stort kollektiv av blodtörstiga varulvar.

Tack vare den enorma framgången för Muschiettis filmatisering av ”Det” och dess uppföljare, så kan han rimligtvis välja och vraka när det kommer till nya projekt. Kanske är det därför som han valde att ge sig på "Varulvar"; en film med hela sju uppföljare – det finns bevisligen mycket där att hitta.

Den första filmatiseringen av novellen med samma namn gjordes av Joe Dante, som känt också gav oss "Gremlins". Hur Muschiettis version kommer att skilja sig från Dantes rysliga tolkning är oklart, men filmen kommer dock inte gå på bio som sin föregångare, utan släpps istället denna gång på Netflix.
| 9 januari 2020 14:30 |