Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

27 juli 2015 | 13:00

Svenske fotografen Martin Ahlgren filmar "Daredevil"

”Marvel är så grymt hemlighetsfulla”.
Här är ännu en anledning till att se fram emot kommande avsnitt av ”Daredevil”: svenske filmfotografen Martin Ahlgren ställer sig bakom kameran i andra säsongen. Han gjorde senast 11 av 13 avsnitt i säsong tre av Emmy-nominerade ”House of Cards” - det arbetet kan du läsa mer om här i vår intervju.

- Jag tyckte om första säsongen av "Daredevil" och ser det här som en möjlighet att få göra någonting annorlunda. Det har varit kul hittills. Väldigt annorlunda från ”House of Cards”, helt klart! säger Martin Ahlgren i ett mail till MovieZine.

- Vi är några avsnitt in på andra säsongen av ”Daredevil”, men jag kan faktiskt inte säga någonting om det alls. Marvel är så grymt hemlighetsfulla. Vi jobbar under kodnamn så att ingen som ser oss filma ska veta vad det är vi gör, och varje dag måste vi lämna tillbaka manussidorna så att ingenting kan läcka. De kom och krypterade min dator så nu är jag livrädd att jag ska glömma bort lösenordet. 

I Marvels första tv-serie för Netflix möter vi Charlie Cox som den orädde, blinde advokaten Matt Murdock som ser till att rättvisa skipas när natten faller över Hell's Kitchen. 

I nästa säsong möter vi Jon Bernthal i rollen som The Punisher och Elodie Yung som Elektra. ”Daredevil” beräknas vara tillbaka våren 2016. 
| 27 juli 2015 13:00 |