Skribent

MovieZine

14 januari 2020 | 13:00

Anders Thomas Jensen gör stjärnspäckad komedi i Västra Götaland

Mads Mikkelsen och Nikolaj Lie Kaas spelar två av huvudrollerna i komedin "Rättfärdighetens ryttare".
Anders Thomas Jensen har tidigare regisserat filmer som "Blinkande lyktor" och "Män & höns". Hans nya komedi "Rättfärdighetens ryttare" beskrivs som "en fabel om gemenskap, universums tillfälligheter och även meningen med livet".

Filmens roller spelas av några av Danmarks mest populära skådespelare: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spelar Otto, Lars Brygmann är Lennart och Nicolas Bro är Emmenthaler.

I rollen som Markus dotter Mathilde ser vi Andrea Heick Gadeberg som har haft ett fantastiskt genombrott i "Ser du månen, Daniel". Vi ser också Gustav Lindh i rollen som Bodashka, han är senast känd från "Hjärter Dam".

En tragisk tågolycka eller ett attentat?

När hans fru dör i en tragisk tågolycka måste den utposterade militären Markus åka hem till sin tonårsdotter Mathilde. Olyckan verkar vara en slump tills matematikern Otto dyker upp med sina två excentriska kollegor Lennart og Emmenthaler. Otto var själv passagerare på det förolyckade tåget och är fast övertygad om att olyckan inte var en tillfällighet, någon står bakom det hela. När incidenterna radas upp för Markus börjar även han misstänka att hans fru kanske var ett oskyldigt offer i ett planerat attentat.

Inspelningen sker i Danmark och i Västra Götaland. Filmen får biopremiär i Danmark julen 2020.
| 14 januari 2020 13:00 |