Film

Skribent

Mats Karlsson

24 mars 2018 | 12:00

Amy Adams till 9/11-dramat "The True American"

Även Mark Ruffalo och Kumail Nanjiani är aktuella för roller i Pablo Larrains verklighetsbaserade film.
Filmatiseringen av Anand Giridharadas bok "True American: Murder & Mercy in Texas" har varit på gång sedan 2014 och nu börjar det röra på sig. Variety rapporterar att Amy Adams är i förhandlingar om huvudrollen, som även har Mark Ruffalo och Kumail Nanjiani ("The Big Sick") aktuella för roller.
 
"The True American" är den sanna historien om den muslimske stridspiloten Raisuddin Bhuiyan från Bangladesh. Han emigrerar till USA och tar jobb på en butik i Dallas och dagen efter 9/11 söker amerikanen Mark Stroman hämnd för terrorattacken och skjuter ner Bhuiyan i en attack på hans jobb, som tar livet av två andra immigranter. Bhuiyan väljer dock att förlåta Stroman och kämpar för att han inte ska bli avrättad.
 
Filmen regisseras av Pablo Larrain ("Jackie") och var initialt en film hos Annapurna Pictures, som nu har valt att överlåta finansiering och distribution till Amazon Studios. Annapurna kommer dock vara kvar som producent till filmen, tillsammans med Katryn Bigelow som 2014 var tänkt att regissera filmen.
| 24 mars 2018 12:00 |