Film

Skribent

MovieZine

30 oktober 2017 | 19:30

”Amityville: The Awakening” drog bara in 742 dollar

Kan mycket väl vara en av de sämsta premiärhelgerna någonsin för en biofilm.
Det här är skräckfilmen som Gud glömde. När ”Amityville: The Awakening” efter flera års väntan gick upp på amerikanska biodukar i helgen, landade intäkterna på ynka 742 dollar. En av de sämsta premiärhelgerna någonsin enligt Slashfilm.

I ärlighetens namn fick ”Amityville: The Awakening” biopremiär på endast 10 biografer, samtidigt som den kunde streamas online. Men det innebär också att knappt 100 personer i hela USA valde att se filmen på bio, eller runt 8-9 per biograf.

Rysaren är den tionde i serien som började med ”Huset som Gud glömde” år 1979. Men varken skräckfans eller Dimension Films, filmbolaget bakom den, verkar ha särskilt mycket förtroende kvar för denna franchise. ”Amityville: The Awakening” skulle från början ha kommit ut i början av 2015, men har blivit framflyttad gång på gång, och så småningom dumpad på video-on-demand och tio biodukar utan någon vidare marknadsföring.
 
 
"Amityville: The Awakening" är regisserad av Franck Khalfoun ("Maniac", "P2") och har Bella Thorne och Jennifer Jason Leigh i rollistan.
| 30 oktober 2017 19:30 |