Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 april 2018 | 22:30

"American Gods" drar äntligen igång inspelningarna av säsong 2

Ett tag verkade det nästan som om Starz skulle tvingas lägga ned sin serie efter motgångarna bakom kulisserna.
Den första säsongen av "American Gods" blev en av fjolårets mest visuellt slående nya tv-serier. Det råder ingen tvekan om den saken. Själva handlingen var visserligen inte en lika självklar succé, men även där lyckades seriens skapare övertyga en hängiven skara fans som alla hoppfullt inväntat den andra säsongen.
 
Efter ett bråk kring den andra säsongens budget valde de båda skaparna bakom serien att hoppa av projektet helt och hållet. Kort därefter även Gillian Anderson, som spelade rollen som den moderna gudinnan "Media". Med alla svårigheter bakom kulisserna, och de uppenbara problemen kring den andra säsongens budget, hade det inte kommit som någon större överraskning om Starz hade valt att lägga ned projektet helt och hållet.
 
 
Lyckligtvis blev det inte så. Neil Gaiman, författarens vars bok ligger till grund för serien, kommer under den andra säsongen att assisstera den nya showrunnern Jesse Alexander med produktionen av serien. Här ovan ser vi en bild från Gaimans Twitterkonto, tagen under den första dagen av inspelningarna av den nya säsongen.
 
Vad tyckte du om den första säsongen av "American Gods"? Kommentera gärna nedan!
| 30 april 2018 22:30 |