Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 september 2018 | 08:30

AMC har planer för minst 10 år till i "The Walking Dead"-världen

Tittarsiffrorna för "The Walking Dead" har under de senaste åren blivit allt sämre - men AMC har inga planer på att överge sitt zombieuniversum.
Det har under några år spekulerats om hur länge AMC ska lyckas hålla sina "Walking Dead"-serier vid liv. Särskilt nu när två av de mest populära karaktärerna (Rick och Maggie) ur originalserien är påväg att lämna zombieuniversumet, under den kommande säsongen.
 
Enligt THR ska Josh Sapan, VD för AMC, under en konferens med investerare ha fått frågan om hur han såg på faktumet att "The Walking Dead" fortsätter att tappa tittare.
 
- "The Walking Dead" är ett universum... och vi har planer för hur vi ska förvalta det under det kommande årtiondet, minst. Planen är noga utstuderad för att respektera fansen av den världen.
 
Stillbild ur den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" som just nu visas hos HBO Nordic.
 
Sapan säger med andra ord inte att originalserien i sig kommer att överleva zombieapokalypsen hos AMC, men att universumet i allra högsta grad har en framtid på kanalen långt framöver. I nuläget består universumet endast av "The Walking Dead" och spinoffserien "Fear the Walking Dead", men gissningsvis lär fler zombieserier få chansen att ansluta sig till det större universumet hos AMC.
 
För egen del hoppas jag på en rad miniserier, där vi kan låta olika intressanta tv-skapare komma in och få köra eget race med olika nya grupper - som med tanke på miniserieformatet inte behöver överleva efter säsongens sista avsnitt. Gärna någon i vintermiljö!
 
Originalserien "The Walking Dead" är tillbaka med nya avsnitt den 8 oktober.
 
Kommer du att fortsätta titta på zombieserier hos AMC under de kommande tio (eller mer) åren? Kommentera gärna nedan!
| 15 september 2018 08:30 |