Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 november 2020 | 15:17

Ambitiösa "Deathloop" släpps i maj nästa år

Nu har vi ett datum för Arkane Studios actionladdade skjutare, som kommer till Playstation 5.
Spelet "Deathloop", som är en actionpackad förstapersonsskjutare av utvecklarna bakom spel som "Dishonored" och "Prey", har nu fått ett släppdatum.
 
Spelet var tidigare tänkt att släppas någon gång under 2020, men nu har vi fått veta att det släpps till Playstation 5 den 21 maj nästa år.
 
 
"Deathloop" handlar om lönnmördaren Colt som vaknar upp på en ö kallad Blackreef och inser att han är fast i en tidsslinga. Ön var tidigare en armebas där märkliga experiment utfördes, men nu pågår en ständig fest som börjar om vid midnatt.
 
Colt har i uppdrag att ha ihjäl åtta personer på ön innan midnatt. Om han inte gör det, börjar dygnet om igen och han måste göra allt jobb igen. För att lyckas måste han smyga, utföra parkour och skjuta hej vilt med galna vapen och egenskaper. I trailern ovan ser det utan tvekan ut att bli ett fartfylld äventyr.
 
Spelet var tidigare exklusivt till Playstation 5, men efter att utgivaren Bethesda Softworks köptes upp av Microsoft för 66 miljarder kronor för ett tag sedan låter det helt klart rimligt att det även kommer till Xbox framöver.
 
Ser du fram emot Arkane Studios nästa spel "Deathloop"?
| 12 november 2020 15:17 |